Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul Antidrog împreună cu procurorii DIICOT Constanţa au descoperit la locuinţele unui bărbat din Cernavodă aproximativ 100 kilograme de substanţă vegetală verde, 2,7 kilograme de plante uscate, 34 grame de cocaină şi 35 de grame de cannabis muguri provenite dintr-o cultură proprie de cannabis, informează marţi IGPR.
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul Antidrog împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa au efectuat luni, 18 octombrie, trei percheziţii domiciliare în oraşul Cernavodă, la locuinţele unui bărbat de 34 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc şi de mare risc.
‘În urma percheziţiilor au fost găsite o cultură outdoor de cannabis, constituită din aproximativ 100 de kilograme de substanţă vegetală verde, 2,7 kilograme de plante uscate (tulpini, frunze şi muguri de cannabis), 34 de grame de cocaină, 35 de grame de cannabis (muguri), 17.800 de lei, 1.785 de euro, 2 telefoane mobile, un pistol cu gaz, precum şi materiale pentru creşterea plantelor de cannabis’, se arată în comunicatul IGPR.
În baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de bărbatul în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, el urmând să fie prezentat instanţei de judecată, în cursul zilei de marţi, cu propunere de arestare preventivă.
Persoana în cauză a fost introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.
‘În cauză s-a reţinut faptul că inculpatul a deţinut o cultură de cannabis într-o seră situată în curtea imobilului său, drogurile obţinute urmând a fi comercializate către consumatori de pe raza judeţului Constanţa, la preţul de 60 de lei/gram’, se arată într-un comunicat de presă remis de DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa.
La acţiune au participat şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă ‘Tomis’ Constanţa. AGERPRES / (AS – autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă)