AcasăStiri generaleConstanţa: Diplome din partea municipalităţii pentru 'Dance Sea-mphony', ansamblul care a câştigat...

Constanţa: Diplome din partea municipalităţii pentru ‘Dance Sea-mphony’, ansamblul care a câştigat un festival european

Constanţa, 22 iul/ Agerpres/ – Membrii ansamblului ‘Dance Sea-mphony’, câştigător al Marelui Premiu al festivalului de folclor european ‘World Folklore Festival Cote d’Azur: San Remo – Diano Marina – Cannes’, au primit vineri, într-un cadru festiv, diplome de excelenţă din partea reprezentanţilor Primăriei Constanţa.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de municipalitate, evenimentul a fost organizat de către Direcţia Cultură, Educaţie, Sport, Turism din cadrul Primăriei Constanţa şi s-a desfăşurat în prezenţa viceprimarului Ionuţ Rusu, care a oferit diplome de excelenţă echipei câştigătoare a Marelui Premiu al ediţiei de la Cannes a festivalului de folclor.

România a fost reprezentată la cel mai mare festival de folclor din Europa de Asociaţia Culturală Georgiana Rusu şi ansamblul ‘Dance Sea-mphony’.

În lumina reflectoarelor de pe marea scenă a festivalului s-au aflat şi au demonstrat că se poate face performanţă la cel mai înalt nivel: Petronela Iordache, Diana Porfireanu, Mihaela Breazu, Maria Puşcaşu, Gabriela Puşcaşu, Daniela Munteanu, Daniel Linţ, Mihai Sultan, Denis Amet, George Răcăreanu, Claudiu Munteanu, Mihai Iordache.

‘Este o zi frumoasă pentru municipalitate, cât şi pentru cei prezenţi la acest eveniment. Am premiat aceşti tineri care fac cinste Constanţei şi care ne-au adus marele trofeu, oferindu-le câte o diplomă de excelenţă, ca semn de apreciere şi care să le aducă aminte că fac parte din comunitatea constănţeană. Le mulţumesc membrilor echipei câştigătoare pentru că sunt promotorii excelenţei în domeniul artistic şi cultural’, a declarat viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu.

Evenimentul de anvergură mondială are o amploare deosebită, fiecare ediţie anuală desfăşurându-se pe durata a şase săptămâni (trei primăvara şi trei toamna), în trei localităţi din două ţări – Italia şi Franţa.

Ediţia din primăvara anului 2022 a evenimentului s-a desfăşurat în perioada 11 – 30 aprilie, iar Marele Premiu a fost câştigat de reprezentanţii României, constănţenii de la ‘Dance Sea-mphony’.

‘La finalul competiţiei – maraton, la care au participat 54 de grupuri folclorice de pe întreg mapamondul şi după finala în care s-au calificat ansamblurile din România, Italia, Luxemburg, Slovacia, Lituania şi Finlanda, prezentatoarea Masha Polillo a anunţat: ‘La giuria di questo festival ha deciso che il primo premio, e come posiamo vedere, anche il piu grande, va alla Romania – l’Associazione Culturale Georgiana Rusu’ (Juriul acestui festival a decis că Premiul I şi, după cum se vede, totodată şi cel mai mare, merge în România – Asociaţia Culturală Georgiana Rusu)’, se menţionează în comunicatul primăriei.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks