Elevii constănţeni au la dispoziţie, pentru a putea participa fizic la activităţi remediale, în actuala vacanţă şcolară, 32 de centre în mediul rural şi 21 în cel urban, a informat, luni, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa.
Centrele au fost constituite în cadrul programului naţional pilot ‘Şcoala după şcoală’, pentru elevii de până la clasa a VIII-a inclusiv.
‘În conformitate cu Ordinul nr. 3.300 din 19 februarie 2021 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului naţional pilot de tip ‘Şcoala după şcoală’ (SDS), pentru elevii până la clasa a VIII-a inclusiv, la nivelul judeţului Constanţa s-au constituit pentru participarea la acest proiect 32 de centre în mediul rural (170 elevi nivel primar şi 90 de elevi nivel gimnazial) şi 21 de centre în mediul urban (2.143 de elevi nivel primar şi 1.157 de elevi nivel gimnazial)’, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISJ Constanţa.
Potrivit sursei citate, scopul principal al respectivului program naţional pilot este organizarea de activităţi remediale, în vederea acordării de sprijin elevilor pentru formarea competenţelor specifice, sporirea şanselor de succes şcolar şi de acces la niveluri superioare de educaţie şi diminuarea riscului de părăsire timpurie a şcolii.
În timpul vacanţelor, activităţi remediale cu prezenţă fizică se pot desfăşura şi pentru elevii din clasele liceale, prin proiectul ROSE.
‘Având în vedere Ordinul comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii (…), pe durata vacanţelor se pot desfăşura activităţi remediale cu prezenţă fizică, atât pentru elevii înscrişi în SDS, cât şi pentru elevii din clasele liceale în cadrul subproiectelor finanţate prin Proiectul privind învăţământul secundar-ROSE’, a menţionat ISJ.
ISJ Constanţa le recomandă unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ care nu au demarat încă programul ‘Şcoală după şcoală’ să concentreze activităţile remediale, în special prin participarea elevilor care sunt în clasa a VIII-a.
De asemenea, le solicită instituţiilor şcolare liceale înscrise în proiectul ROSE desfăşurarea de activităţi de pregătire suplimentară în vederea îmbunătăţirii rezultatelor la examenele naţionale.