Free Porn
xbporn
Acasă93Constanţa: Picturi şi infrastructuri de colectare în formă de animale marine gigant...

Constanţa: Picturi şi infrastructuri de colectare în formă de animale marine gigant pe plajă – ca atenţionare împotriva poluării apelor

Un număr de 11 picturi murale 3D, realizate cu vopsea care purifică aerul de către elevi ai Liceului de Artă, picturi ce au ca temă impactul deşeurilor şi poluării asupra animalelor marine, dau culoare şi o nouă viaţă digului de pe o plajă din municipiul Constanţa, printr-un proiect realizat în cadrul programului ecologic ‘Acţionăm pentru Ape!’, au informat, joi, iniţiatorii.

Picturile au fost realizate în urma unui concurs organizat de Asociaţia TalentART, prin proiectul finanţat în cadrul programului Start ONG, la care au participat 27 de elevi.

Lucrările câştigătoare ale concursului, ‘Poluarea creează specii noi” şi ‘Noul Prădător’, au fost realizate de Briana Marinescu, Andrei-Răzvan Crăciun şi Andreea Băltaru, Marius Braşoveanu.

Picturile murale, al căror concept a fost dezvoltat integral de elevii constănţeni, au fost realizate cu vopsea purificatoare Airlite, utilizată pentru a nu avea un impact negativ asupra apei, indiferent de condiţiile meteo.

‘Locaţia picturilor se află în apropierea plajei Reyna din Constanţa, locul în care în urmă cu 1 an a fost realizată lucrarea de artă murală ‘Reflexii marine – Faţa nevăzută a poluării’, cea mai mare pictură murală care purifică aerul din lume. Astfel, plaja Reyna devine un spaţiu în care arta se îmbină cu responsabilitatea faţă de mediu, în care artiştii locali sunt încurajaţi să se dezvolte’, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociaţia Act for Tomorrow.

Potrivit sursei citate, campania de educare cu privire la pericolul pe care deşeurile din ape îl reprezintă pentru animalele acvatice continuă şi cu alte acţiuni de informare şi conştientizare.

Şi în această vară plajele de litoralul Mării Negre vor fi dotate cu infrastructuri de colectare separată a deşeurilor în formă de animale marine gigant, reprezentând 4 delfini, 1 sturion, 1 ţestoasă. Acestea au fost amplasate pe Plaja Reyna din Constanţa şi Plaja Cap Midia din Năvodari.

‘Cele 6 animale reprezintă cele mai cunoscute specii protejate din apele din România şi au rolul de a trage un semnal de alarmă asupra impactului pe care deşeurile îl au asupra ecosistemelor acvatice. Prin dimensiunile impunătoare şi formele inedite, sistemele de colectare îşi propun să creeze un puternic contrast vizual ce face referire la pericolul pe care deşeurile îl reprezintă pentru animalele acvatice, în contextul în care anual, aproximativ 8 milioane de tone de plastic ajung în mările şi oceanele lumii, iar 1 milion de păsări marine şi 100.000 de mamifere marine, peşti, ţestoase mor în fiecare an doar din cauza deşeurilor de plastic, 40% din speciile existente de balene, delfini şi marsuini, toate speciile de ţestoase marine şi aproximativ 36% din speciile de păsări marine ingerând deşeuri de plastic’, se mai spune în comunicat.

Obiectivul strategic al acestor acţiuni este de a contribui la crearea de plaje cu zero deşeuri, în care turiştii să înţeleagă faptul că grija pentru mediu trebuie să fie o prioritate pentru noi toţi, chiar şi în vacanţă.

Programul ‘Acţionăm pentru Ape – A.P.A.’ se află la a patra ediţie, în cadrul ediţiilor anterioare fiind organizate 17 evenimente de ecologizare a plajelor de la Marea Neagră, a Dunării şi a unora dintre cele mai importante lacuri de pe teritoriul ţării. La aceste evenimente au participat în total peste 1.000 de voluntari şi au fost colectate peste 17 tone de deşeuri.

În 2020, Programul ‘Acţionăm pentru Ape’ a câştigat locul I, la categoria mediu, în cadrul Romanian PR Awards, cea mai importantă competiţie de PR din România.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks