Spectacolul ‘8 taţi’ de Tina Muller va fi prezentat în premieră pe scena Teatrului de Stat din Constanţa sâmbătă, 22 mai, aceasta fiind cea de-a cincea premieră a acestei stagiuni, potrivit unui comunicat al instituţiei, remis luni AGERPRES.
Teatrul de Stat din Constanţa aniversează 70 de ani de la înfiinţare iar piesa ‘8 taţi’ este a treia premieră din această lună.
‘8 taţi! (de Tina Muller, traducerea Ciprian Marinescu, regia artistică Irisz Kovacs, scenografia Theodor Niculae) face parte din programul repertorial ‘Debut la TSC’ şi este un spectacol realizat în coproducţie cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
Spectacolul reprezintă examenul de licenţă al regizoarei Irisz Kovacs, studentă în anul al treilea la specializarea Regie de teatru a Facultăţii de teatru şi film de la Babeş-Bolyai, la clasa regizorului Radu Nica.
Actorii Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Theodor Şoptelea, Andrei Bibire şi Florin Aioane fac parte din distribuţia spectacolului, a cărui avanpremieră este programată vineri, 21 mai, de la ora 19,00.
‘O adolescentă creşte fără tată. Nico merge din nou şi din nou la uşa celui care a procreat-o, dar nu sună niciodată – între timp mama ei se recăsătoreşte, divorţează din nou, îi naşte o soră, ea se revoltă, se alătură unei găşti de bătăuşi, pleacă în America, citeşte Hermann Hesse, se împacă cu mama ei, ascultă Johnny Cash pe ascuns, creşte. Însă soneria rămâne neatinsă. Adolescenţa, cu traumele ei, privită ludic, cu simţul umorului. O poveste care vorbeşte despre singurătatea dureroasă a maturizării, despre ce înseamnă o familie şi moştenirea traumei de la părinţii noştri’, se arată în comunicatul Teatrului de Stat Constanţa.
Autoarea, Tina Muller, s-a născut în 1980, la Zurich şi a studiat scrierea dramatică la Universitatea de Arte UdK din Berlin.
Teatrul de Stat din Constanţa a mai anunţat că duminică, 23 mai, va fi prezentată comedia muzicală ‘Crima din strada Lourcine’, de Eugene Labiche, traducere Violeta Popa, regia Vlad Cristache, scenografia Mădălina Niculae şi Andreea Tecla, muzica originală Tibor Cari.
‘Divertisment autentic, de cea mai bună calitate; o poveste delicioasă în care comicul de situaţie se combină cu o dinamică excelentă a personajelor; un decor colorat, de Belle Epoque, plin de elemente surprinzătoare; un band care, răspunzând la indicaţiile dirijorale ale personajelor principale, acompaniază live actorii; suspans şi tensiune, dar mai ales haz, de care avem cu toţii nevoie în aceste timpuri de boală şi teamă continuă’, punctează sursa citată despre spectacolul ‘Crima din strada Lourcine’.