Constanţa: Tânăr din Afganistan, depistat la PTF Negru Vodă ascuns pe osia remorcii unui autocamion

0
197

Un tânăr din Afganistan a fost depistat, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Negru Vodă, când încerca să intre ilegal pe teritoriul românesc, din Bulgaria, ascuns pe osia remorcii unui autocamion, a informat, luni, Garda de Coastă.

Autocamionul era încărcat cu marfă din Turcia, pentru Republica Moldova.

‘În data de 03.04.2022, s-a prezentat la controlul de frontieră un cetăţean din Republica Moldova, care conducea un autocamion cu semiremorcă, încărcat, conform documentelor, cu marfă din Turcia pentru R. Moldova. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră români, împreună cu poliţiştii de frontieră bulgari, a fost descoperit ascuns, pe osia semiremorcii, un bărbat, cetăţean străin. În urma verificărilor, lucrătorii noştri au stabilit că cel în cauză este cetăţean din Afganistan, în vârstă de 18 ani’, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Conform sursei citate, şi un cetăţean turc a fost depistat la PTF Ostrov încercând să intre ilegal în ţara noastră.

‘De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontiera Ostrov, în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, au depistat un bărbat, cetăţean turc, în vârstă de 47 de ani, care a trecut ilegal frontiera de stat dintre Bulgaria şi România, prin ocolirea Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov’, se mai spune în comunicat.

În ambele cazuri persoanele au fost preluate, în baza Acordului de readmisie între România şi Republica Bulgaria, de către autorităţile de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. AGERPRES / (AS – autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS