AcasăPoliticaCornel Nistorescu: Cîrstoiu a plasat decizia retragerii sale la îndemîna celor doi președinți bîlbîiți ai...

Cornel Nistorescu: Cîrstoiu a plasat decizia retragerii sale la îndemîna celor doi președinți bîlbîiți ai celor două  partide, PNL-PSD

„Marea conferință de presă a profesorului Cătălin Cîrstoiu n-a lămurit nimic. A fost  organizată la una din intrările  Spitalului Universitar de Urgență nu pentru a  se retrage din cursă și nu pentru a lămuri îndoieli și acuzații.  Singura rațiune explicită  pentru care a fost  amplasată la o intrare în  „Municipal” a  fost pentru a sublinia  argumentul că dînsul  este doctor și că meseria asta nu i-o ia nimeni. Adică un „deal” de „mi se rupe! Eu rămîn doctor și profesor!””, scrie, în Cotidianul, jurnalistul Cornel Nistorescu.

„De mirare că n-a ieșit la rampă într-un halat alb, cu stetoscop pe după  gît și cu un bisturiu în buzunarul de la piept pentru a ne spune că  nu-i pasă de acuzații și de  acest tăvălug media pornit împotriva lui.

În același timp, profesorul  Cătălin Cîrstoiu a lăsat să se înțeleagă că fără sprijinul Alianței  PSD-PNL nu poate continua. El știe că fără Alianță n-ar avea nici o șansă. Mai exact spus, a  plasat decizia  retragerii  la îndemîna  celor doi președinți bîlbîiți ai celor două  partide, decizia finală  urmînd a se lua luni.  Adevărul este că bîlbîiala politică a Alianței i-a creat profesorului  Cătălin Cîrstoiu o problemă enormă.  L-a transformat în inamicul public numărul unu. Toată imaginea  sa de profesionist într-ale  chirurgiei ortopedice a fost  făcută praf din rațiuni de interese electorale și  competiție politică.

Doctorul Cîrstoiu zice că el a răspuns unei oferte pentru administrarea Bucureștilor, că este un om de construcție și că   toate acuzațiile de conflict  de interese nu au la bază nici o  decizie solidă. În schimb,  a fost cel mai tocat candidat  dintre toți cîți au ieșit pe scenă în ultimele decenii.  Și asta numai din cauza  felului în care a fost desemnat. Altfel, furia presei ar fi trebuit să se îndrepte spre primitivismul și incoerența lui Piedone și a jocurilor de culise  care îl susțin.

Imediat după  încheierea  conferinței de presă, Antena 3 a scos la rampă propagandiștii și candidatii de  serviciu ai partidului lui Dan Voiculescu. Și, pe nesimțite,  analiza  conferinței de presă a lui Cîrstoiu a fost transformată într-un rechizitoriu al  acestuia.

Principalul analist al emisiunii lui Radu Tudor a devenit Piedone, aflat într-un  autoturism în drum spre Bacău, cu imbecilitățile și panseurile sale, cu profeții  de tarabagiu și cu promisiunile sale bune de cercetat la psihiatrie.

Una este antologică:

– ”După alegeri voi relua costumația care m-a consacrat  și voi dormi pe caldarîm”. (Piedone)

Încă nu știm dacă hainele, supra-greutatea sau  comportamentul grobian  l-au scos în față și la care dintre ele se va întoarce și cum?

Conferința de presă a profesorului  Cătălin Cîrstoiu,  de la care  cei mai mulți se așteptau la o luptă  în corzi, la replici și dezvăluiri, unii chiar la o  retragere, a fost bruiată de autobuze și de traficul intens de pe malul Dîmboviței, inclusiv de jurnaliștii care  au vorbit  unul peste altul. A fost imposibil de înțeles ce întrebări pun și ce  acuze aduc. Din acest punct de vedere, alegerea locului l-a și salvat.

Într-un fel, Cătălin Cîrstoiu a trecut pe lîngă toate întrebările și acuzațiile din ultima vreme, dînd primele semne  de luptător  antipatic,  dar tăbăcit și nepăsător la hărțuielile jurnaliștilor”, scrie Nistorescu.

Articolul Cornel Nistorescu: Cîrstoiu a plasat decizia retragerii sale la îndemîna celor doi președinți bîlbîiți ai celor două  partide, PNL-PSD apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks