AcasăStiri generaleCoronavirus/Alba: Două evenimente private, întrerupte de poliţişti; au fost aplicate amenzi totale...

Coronavirus/Alba: Două evenimente private, întrerupte de poliţişti; au fost aplicate amenzi totale de 6.000 de lei

O petrecere de botez şi o aniversare au fost întrerupte de poliţişti în municipiul Blaj şi în comuna Meteş, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.000 de lei, potrivit unui comunicat transmis, duminică, AGERPRES, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

‘Poliţiştii din Blaj au intervenit (sâmbătă – n.r.), în jurul orei 17,00, la un local din municipiu, unde era organizată o petrecere de botez la care participau în jur de 30 de persoane. Evenimentul a fost întrerupt, iar reprezentantul localului şi organizatorul evenimentului au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi in valoare totală de 3.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020. De asemenea, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au întrerupt aniversarea unei zile de naştere, care se desfăşura la o societate comercială de pe raza comunei Metes şi au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020’, se precizează în comunicat.

IPJ Alba reaminteşte că este interzisă desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Potrivit sursei citate, la acţiunile de verificare desfăşurate în ultimele 24 de ore, au participat 172 de poliţişti şi poliţişti locali, jandarmi, lucrători din alte instituţii cu atribuţii în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Echipele de control au depistat şi sancţionat 227 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală şi 37 care nu a respectat restricţiile de deplasare.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks