AcasăStiri generaleCoronavirus: Angajaţii serviciilor de intervenţie în cazuri de urgenţă se opun vaccinării...

Coronavirus: Angajaţii serviciilor de intervenţie în cazuri de urgenţă se opun vaccinării obligatorii

Mai multe mii de pompieri, poliţişti şi angajaţi ai serviciilor de intervenţie au susţinut o petiţie de anulare a obligativităţii de vaccinare împotriva COVID-19, de teama că introducerea acestei restricţii va duce la pierderea locurilor de muncă şi la lipsă de personal, relatează Reuters.

Noul guvern ceh, care a preluat mandatul cu aproximativ o lună în urmă, are în vedere renunţarea la obligativitatea luată în calcul de precedenta administraţie pentru grupurile de risc, dar care nu a fost încă pusă în practică.

Deocamdată nu a fost luată nicio decizie cu privire la cei circa 56.000 de lucrători din serviciile de urgenţă şi salvare.

‘Ceea ce mă înfurie în legătură cu această situaţie este că am lucrat zile la rând în ultimii doi ani, neglijându-ne familiile, iar acum suntem ameninţaţi că vom fi concediaţi’, a declarat marţi infirmiera Eva Peterkova într-o conferinţă de presă, alături de alţi susţinători ai petiţiei.

Până marţi, petiţia acumulase 4.664 de semnături din partea poliţiştilor, pompierilor şi angajaţilor serviciilor de intervenţie. Ei spun că vaccinarea ar trebui să fie o decizie personală.

Ministerul Sănătăţii ceh a specificat marţi că urmează să adopte o decizie finală până la mijlocul lunii februarie.

Infecţiile cotidiene cu COVID-19 au înregistrat o scădere în Cehia, ţară cu o populaţie de 10,7 milioane de persoane, de când ultimul val de contaminări a atins vârful la sfârşitul lunii noiembrie, însă noua variantă Omicron, considerată mai contagioasă, suscită îngrijorarea autorităţilor.

Decidenţii din lumea întreagă se confruntă cu provocarea suscitată de obligativitatea vaccinării. Austria a fost prima ţară din Europa care a impus vaccinarea obligatorie pentru populaţia sa, ceea ce a suscitat proteste şi nemulţumire.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks