Coronavirus: Columbia cere certificat de vaccinare pentru toţi călătorii internaţionali de peste 18 ani

0
498

Preşedintele columbian Ivan Duque a anunţat luni că începând din 14 decembrie toţi călătorii internaţionali cu vârste peste 18 ani vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 pentru a putea intra în Columbia, informează marţi AFP.

‘Urmând sfaturile comitetului consultativ al Ministerului Sănătăţii, începând cu 14 decembrie toţi călătorii internaţionali cu vârste de 18 ani şi mai mult vor trebui să prezinte la intrarea în Columbia un carnet sau un certificat de vaccinare anti-COVID-19, cu o schemă de vaccinare completă’, a scris preşedintele columbian pe Twitter, fără alte detalii.

Guvernul Columbiei nu a precizat dacă această decizie implică închiderea frontierelor pentru persoanele nevaccinate sau dacă sunt luate în calcul măsuri alternative precum teste sau plasări în carantină.

Începând din iunie, numărul de contaminări şi decese asociate COVID-19 a scăzut în Columbia datorită unei ample campanii de vaccinare, care protejează deja jumătate dintre cei 50 de milioane de locuitori ai acestei ţări.

Însă Columbia se pregăteşte acum de o eventuală apariţie a noii variante a virusului, Omicron, care circulă deja în Mexic, în Brazilia, Chile şi Argentina, precum şi în alte circa 40 de ţări din lume, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Raportat la populaţia sa, Columbia se situează pe locul patru în America Latină în ceea ce priveşte numărul de decese cauzate de virus, după Peru, Brazilia şi Argentina.

Sursa: AGERPRESS