AcasăStiri generaleCoronavirus: Fernando Alonso, Pau Gasol şi Sergio Ramos au cerut G7 donarea...

Coronavirus: Fernando Alonso, Pau Gasol şi Sergio Ramos au cerut G7 donarea de vaccinuri

Ambasadorii UNICEF pentru Spania, Fernando Alonso (Formula 1), Jose Manuel Calderon, Pau Gasol (baschet), Sergio Ramos (fotbal) şi Teresa Viejo (scriitoare), s-au alăturat unui grup de 35 de ambasadori ai Bunăvoinţei şi personalităţi UNICEF (Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii) din lumea întreagă pentru a cere ţărilor din grupul G7 să se angajeze să doneze vaccinuri contra Covid-19 ţărilor mai puţin dezvoltate, informează agenţia EFE.

Scrisoarea deschisă publicată marţi, în ajunul summit-ului liderilor G7, care va avea loc de vineri până duminică la Cornwall (Marea Britanie), solicită acestor ţări să se angajeze să împartă urgent minimum 20 la sută din cantitatea de doze din aceste vaccinuri pentru a reduce riscurile de transmitere a bolii şi a tulpinilor mutante, a transmis UNICEF.

În scrisoare se mai arată că virusul se răspândeşte încă în multe ţări, iar noile tulpini au potenţialul de a declanşa o nouă pandemie la nivel mondial.

‘Pandemia nu se va încheia până când nu se va termina peste tot în lume, de aceea este vital ca toate comunităţile din lume să aibă acces echitabil la vaccinurile contra Covid-19 urgent’, a declarat fostul fotbalist englez David Beckham, unul din ambasadorii UNICEF.

Printre celelalte personalităţi care s-au alăturat acestui demers se mai află pugilista somaleză Ramla Ali şi tenismanul britanic Andy Murray.

AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks