AcasăStiri generaleCoronavirus: Israelul îşi redeschide graniţele pentru turiştii individuali, pe fondul relaxării regulilor...

Coronavirus: Israelul îşi redeschide graniţele pentru turiştii individuali, pe fondul relaxării regulilor privind pandemia

Turiştii care călătoresc individual pot din nou să viziteze Israelul începând de luni, dar numai cu documente corespunzătoare privind COVID-19, această ţară începând să îşi redeschidă graniţele după un lockdown de un an şi jumătate determinat de pandemia de coronavirus, relatează DPA.

Însă turiştii individuali care vor să meargă în Israel trebuie să facă dovada că fie s-au recuperat după COVID-19, fie sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului.

Vaccinurile aprobate sunt cele de la AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer/BioNTech, Sinopharm, Sinovac şi cel produs de Institutul Serum din India. Însă trebuie să fi trecut cel puţin 14 zile de la schema completă de vaccinare pentru a putea călători în Israel.

Iar oricine vrea să părăsească Israelul trebuie să se asigure că cel mai recent vaccin administrat nu este mai vechi de 180 de zile. În astfel de cazuri, este nevoie de un booster înainte de călătorie.

Cei care au trecut prin boală şi s-au vindecat pot intra în ţară atât timp cât au primit cel puţin o doză dintr-un vaccin recunoscut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Ei trebuie să aibă de asemenea test negativ pentru cel puţin 11 zile înainte de sosire.

Schimbările sunt o actualizare a unor reguli deja în vigoare. Până acum, grupurile de turişti puteau deja să intre în ţară, atât timp cât urmau reglementările sanitare.

Este o deschidere semnificativă a ţării, care de la începutul pandemiei s-a izolat în mare măsură de alte state. În general, străinii au putut intra numai în condiţii extraordinare.

Numărul cazurilor de infectare este în scădere în Israel de la începutul lunii septembrie. Duminică, Ministerul Sănătăţii a raportat 225 de noi cazuri.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks