AcasăStiri generaleCoronavirus: Portugalia prelungeşte suspendarea zborurilor cu Brazilia şi Marea Britanie

Coronavirus: Portugalia prelungeşte suspendarea zborurilor cu Brazilia şi Marea Britanie

Guvernul portughez a anunţat luni că prelungeşte suspendarea zborurilor cu Brazilia şi Marea Britanie până la 15 aprilie pentru a limita răspândirea noilor variante de coronavirus, relatează AFP.

‘În contextul situaţiei epidemiologice cauzate de COVID-19, guvernul a decis prelungirea restricţiilor pentru traficul aerian până la 15 aprilie’, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Numai rezidenţii portughezi şi din restul UE vor putea călători dinspre cele două ţări către Portugalia, dacă prezintă un test PCR negativ la COVID-19 efectuat cu mai puţin de 72 de ore înainte de zborul lor. Ei vor trebui de asemenea să respecte o carantină de 14 zile la sosirea pe teritoriul Portugaliei.

Portugalia a suspendat la sfârşitul lunii ianuarie zborurile sale spre Brazilia şi Marea Britanie din cauza temerilor legate de variantele de coronavirus detectate în cele două ţări şi considerate mai contagioase.

Persoanele care vin din ţări unde rata de incidenţă a COVID-19 este de cel puţin 500 de cazuri la 100.000 de locuitori, cum ar fi Franţa sau Italia, vor trebui de asemenea să stea în izolare timp de 14 zile la sosirea lor în Portugalia pe cale aeriană sau terestră, se mai arată în document.

Aflată în lockdown de la mijlocul lui ianuarie, Portugalia a înregistrat între timp o scădere puternică a numărului de noi contaminări, după un record de aproape 16.500 de noi cazuri zilnice atins la 28 ianuarie.

Acest lucru a permis guvernului portughez să lanseze un plan de ieşire treptată din izolare de la 15 martie.

Ţară cu o populaţie de zece milioane de locuitori, Portugalia a înregistrat duminică zece decese şi 365 de noi cazuri confirmate de contaminare în 24 de ore, conform raportului zilnic publicat de autorităţile sanitare naţionale.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks