AcasăStiri generaleCoronavirus/ Prahova: Anchetele epidemiologice, efectuate cu întârziere din cauza deficitului de personal...

Coronavirus/ Prahova: Anchetele epidemiologice, efectuate cu întârziere din cauza deficitului de personal la DSP

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova anunţă că, din cauza deficitului de personal, există întârzieri în efectuarea anchetelor epidemiologice şi implicit în emiterea deciziilor de carantină, instituţia făcând apel către angajatori să ţină cont de prevederile legale.

‘Având în vedere numărul mare de solicitări în call center-ul DSP Prahova referitoare la faptul că nu s-au întocmit anchetele epidemiologice persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 şi implicit nu au fost emise deciziile de carantină pe baza cărora îşi pot obţine concediu medical, facem precizarea că DSP Prahova se confruntă cu deficit de personal pentru încheierea anchetelor epidemiologice. (…) La data de astăzi întocmim anchetele epidemiologice pentru persoanele care s-au pozitivat în data de 27.01.2022’, se arată într-un comunicat emis, miercuri, de DSP Prahova.

DSP face apel către angajatori să ţină cont de prevederile Legii 136/2020 cu modificările şi completările ulterioare, privind acordarea concediului medical, art. 20: ‘concediul medical pentru persoanele care sunt confirmate cu SARS-CoV-2 şi contacţii acestora se poate elibera la o data ulterioară, dar numai pentru luna în curs sau luna anterioară”.

În context, DSP reiterează faptul că s-au făcut demersuri pentru atragerea de personal care să ajute la efectuarea anchetelor epidemiologice, în regim de voluntariat sau prin detaşare/delegare, din alte unităţi sanitare.

În urmă cu o săptămână, instituţia anunţa că se confruntă cu un deficit major de personal, iar în acest context făcea apel către unităţile sanitare şi unităţile administrativ-teritoriale care au structuri medicale pentru detaşarea de cadre.

‘Având în vedere contextual epidemiologic actual şi deficitul major de personal cu care se confruntă DSP Prahova, facem apel către unităţile sanitare de stat şi private, UAT-urile care au structuri medicale, să ne sprijine cu detaşarea de personal pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 01.02.2022, pentru a desfăşura activităţi specifice instituirii stării de risc epidemiologic şi biologic pe teritoriul României. Totodată, menţionăm că aceste activităţi se pot desfăşura de cadre medicale şi în baza contractelor de voluntariat’, se preciza într-un comunicat de presă al DSP.

Directorul instituţiei, Consuela Dumitrică, a declarat, pentru AGERPRES, că ar fi nevoie de minimum 25 de persoane pentru realizarea anchetelor epidemiologice şi sprijinirea activităţii din call center.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks