Covasna: 17 incendii într-o săptămână, cele mai multe din ultimii 7 ani

0
80

Pompierii militari au intervenit săptămâna trecută pentru stingerea a 17 incendii, majoritatea la locuinţe particulare, generate de necurăţarea coşurilor de fum sau defecţiuni la instalaţiile electrice, informează Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna.

Potrivit sursei citate, săptămâna 10-17 ianuarie 2022 a fost săptămâna cu cele mai multe incendii din ultimii 7 ani, iar 10 din cele 17 evenimente au avut loc la case particulare.

‘Cele mai mari probleme generate de aceste evenimente au fost în municipiul Sfântu Gheorghe, zona Szalomer, unde a ars în totalitate o casă de locuit, construită din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, precum şi bunurile aflate în interior. Cauza probabilă o reprezintă efectul termic provenit de la un coş de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile’, se arată într-un comunicat de presă al ISU, remis luni AGERPRES.

Pompierii au intervenit, de asemenea, pentru stingerea a 6 incendii de vegetaţie uscată, cauzate de focul deschis, care au afectat o suprafaţă totală de circa aproximativ 8.000 mp, precum şi a unui foc care a cuprins un coş de gunoi din Sfântu Gheorghe.

‘Readucem în atenţia cetăţenilor faptul că, în perioada sezonului rece, cele mai multe incendii la locuinţe au drept cauză coşurile de fum necurăţate, instalaţiile electrice improvizate sau cu defecţiuni, precum şi mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate’, menţionează reprezentanţii ISU Covasna.

De asemenea, săptămâna trecută paramedicii SMURD au intervenit în 47 de cazuri pentru acordarea primului ajutor şi transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Sursa: AGERPRESS