Compania de transport public de călători Multi-Trans SA din Sfântu Gheorghe majorează preţul biletelor de autobuz cu 25%, începând cu data de 1 decembrie.
Potrivit anunţului postat pe pagina de Facebook a instituţiei, biletele achiziţionate înainte de această dată rămân valabile şi vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului curent.
‘Multi-Trans S.A informează publicul călător că, începând cu 1 decembrie 2023, se vor aplica modificări tarifare pentru biletele de autobuz, iar începând cu 20 decembrie 2023, tarifele pentru abonamente vor fi ajustate conform listei de preţuri ataşate. Biletele de autobuz achiziţionate înainte de 1 decembrie vor rămâne valabile şi vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului curent’, precizează reprezentanţii companiei.
Potrivit noii liste de preţuri, biletele procurate prin automat vor costa 2,5 lei per călătorie, asemenea celor valabile timp de 45 de minute achiziţionate prin aplicaţia 24pay. Biletul pentru două călătorii va fi 5 lei, iar cel pentru zece călătorii, 22 de lei. Cinci lei vor costa şi biletele pentru o călătorie achiziţionate direct de la conducătorul autobuzului.
Abonamentele vor avea un preţ unitar de 84 de lei pe toate liniile, dar pensionarii cu venituri de până la 1.450 de lei vor beneficia de transport gratuit, asemenea elevilor care frecventează unităţile de învăţământ din Sfântu Gheorghe, iar persoanele vârstnice cu venituri cuprinse între 1.451 şi 2.000 de lei vor beneficia de o reducere de 50% din preţul întreg, deci vor plăti 42 de lei.
Directorul general al societăţii Multi-Trans SA, Tittesz Zoltan, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că abonamentele vor fi valabile pe toate liniile, nu doar pe una singură ca până acum, deci călătorii vor putea circula cu acelaşi abonament atât pe traseele din interiorul municipiului, cât şi pe cele din afară, respectiv către Câmpu Frumos, Coşeni şi staţiunea Şugaş Băi.
Acesta a ţinut să sublinieze că scumpirea este pe deplin justificată, menţionând că preţul biletelor nu a mai fost majorat de un deceniu.
‘Ultima majorare a avut loc în urmă cu zece ani şi avem motive foarte serioase să ridicăm preţul dacă ne uităm la salariul minim pe economie, la preţul combustibilului şi aşa mai departe. Majorarea este de 25%, dar în mod real ar fi trebuit să fie de 80%. Deci, măsura se justifică pe deplin’, a mai spus directorul Tittesz Zoltan. AGERPRES / (A, AS – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă)