AcasăStiri generaleCovasna: Birou pentru tineret şi program de internship pentru studenţi, la Sfântu...

Covasna: Birou pentru tineret şi program de internship pentru studenţi, la Sfântu Gheorghe

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a anunţat, miercuri, că va lansa în perioada următoare mai multe programe şi proiecte pentru tineret, printre acestea numărându-se înfiinţarea unui birou dedicat acestora, precum şi un program de internship pentru studenţi.

Autorităţile locale au precizat că ideea înfiinţării Biroului pentru tineret s-a conturat în urma unei consultări publice avute cu tinerii din municipiu iar scopul va fi de a răspunde nevoilor acestora, de a le oferi acces la oportunităţi de formare profesională, la programe Erasmus+, dar şi de a contribui la consolidarea comunităţii locale.

‘Deschiderea Biroului de tineret este planificată pentru începutul lunii august. Locaţia temporară a acestuia va fi în clădirea de la colţul străzii Martinovics Ignac, vizavi de Cinema, care va fi nu doar un spaţiu pentru consilierea tinerilor, ci şi un adevărat spaţiu comunitar’, se arată într-un comunicat de presă postat pe pagina de internet a Primăriei.

Conducerea instituţiei a anunţat, totodată, că va continua Programul de internship pentru studenţi, la care au participat 34 de tineri anul trecut.

‘Tinerii au avut ocazia astfel să facă parte pentru două-trei săptămâni din departamentele Primăriei. Este posibil ca durata programului de internship să fie prelungită în acest an, deoarece cele trei săptămâni prevăzute anul trecut s-au dovedit a fi prea scurte pentru ca participanţii să se acomodeze şi să înveţe îndeajuns despre departamentele Primăriei. În acest an, stagiul va fi anunţat la sfârşitul sesiunilor de examene, adică la începutul lunii viitoare şi se va desfăşura până în luna august sau septembrie. Programul de anul trecut arată că cei care au fost implicaţi activ în viaţa instituţiilor în cadrul cărora au fost repartizaţi sunt în continuare dornici să participe la organizarea evenimentelor şi proiectelor din oraş’, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii Primăriei au amintit, de asemenea, că organizaţiile nonguvernamentale mai au timp până pe 11 iunie să se înscrie la concursul de proiecte culturale lansat de municipalitate.

‘Din data semnării contractului, organizaţiile înregistrate în Sfântu Gheorghe pot organiza până în data de 20 decembrie 2021 diverse programe. Întrucât vorbim de o cerere de propuneri finanţate după derularea proiectelor, organizaţiile vor implementa proiectele din bugetul propriu, iar mai apoi o parte din sumă va fi rambursată de către municipalitate (…) Municipalitatea va lansa un apel de candidaturi pentru Proiecte de tineret după deschiderea Biroului de Tineret, ce se preconizează că va avea loc la începutul lunii august’, precizează comunicatul citat.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks