Iniţiatorii programului Com’ON Sepsi, lansat la Sfântu Gheorghe în anul 2019, au anunţat că doresc să îşi mărească echipa de facilitatori, pentru a determina un număr cât mai mare de tineri să se implice activ în viaţa comunităţii locale.
Potrivit acestora, cei care doresc să se alăture echipei vor primi o remuneraţie de 1.100 de lei.
‘Căutăm oameni dedicaţi care doresc să contribuie la comunitatea locală, ajutând tinerii să dezvolte idei şi iniţiative prin programul participativ Com’ON Sepsi (…) Membrii echipei de facilitatori informează tinerii despre oportunitatea de a participa la Com’ON Sepsi şi îi ajută să pregătească, să depună iniţiative şi în caz de nevoie la implementarea ideilor. Am dori să creăm un grup de facilitatori care să rămână activ şi dincolo de perioada de depunere a iniţiativelor şi să contribuie la dezvoltarea participării sociale a locuitorilor locali (…) Contractul va fi oferit pentru perioada 10 iunie-10 noiembrie 2022. Facilitatorii vor primi o remuneraţie individuală netă de 1.100 lei pe întreaga perioadă a activităţii’, menţionează iniţiatorii programului într-o postare pe internet.
Cei interesaţi se pot înscrie până pe data de 10 iunie, completând formularul postat pe site-ul Com’ON Sepsi.
Programul participativ Com’ON Sepsi, lansat de Asociaţia Culturală şi de Tineret Prospero, în parteneriat cu Grupul PONT şi Primăria Sfântu Gheorghe, îşi propune să încurajeze implicarea în viaţa comunităţii locale a tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, prin diverse proiecte iniţiate şi derulate de ei.
Proiectele înscrise în program sunt supuse votului publicului, iar cele declarate câştigătoare sunt finanţate de autorităţile locale.
Anul trecut s-au putut depune proiecte în cinci categorii: comunitate, mediu de viaţă, cunoştinţe, creaţie şi stil de viaţă.
‘După lansarea în 2019, următoarele două ediţii succesive ale Com’ON Sepsi au avut loc într-un cadru epidemiologic restrictiv, rezultând provocări continue pentru iniţiatorii tineri. Anul 2020 a fost un succes datorită adaptabilităţii echipelor, în timp ce ediţia 2021 a fost derulată folosind soluţii alternative deja cunoscute, cu un total de 30 de acţiuni realizate online şi offline. Printre iniţiativele câştigătoare prin votul publicului, programele pentru copii au avut un rol important, astfel încât familiile tinere au avut ocazia să se alăture la peste zece iniţiative în perioada septembrie-decembrie. În plus, cu sprijinul programului Com’ON Sepsi au fost implementate şase acţiuni pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, precum şi peste zece acţiuni creative, de consolidare a competenţelor şi de îmbunătăţire a mediului’, precizează coordonatorii programului.