Gospodăria Comunală Sfântu Gheorghe a reluat furnizarea apei potabile către asociaţiile de proprietari din municipiu care şi-au achitat din datorii, au anunţat, vineri, reprezentanţii autorităţilor locale.
Alte opt asociaţii de proprietari vor fi, însă, debranşate de la reţeaua de alimentare cu apă începând cu data de 26 iunie, deoarece au restanţe foarte mari la întreţinere şi nu au respectat contractul de eşalonare a acestora.
‘După cum anunţam la începutul acestei săptămâni, Gospodărie Comunală a decis debranşarea de la furnizarea apei potabile a asociaţiilor de proprietari care au acumulat datorii uriaşe la plata utilităţilor. Astfel, începând cu data de 20 iunie au fost debranşate patru asociaţii de proprietari: A.P. 3E, A.P. 3D (datorită apometrelor aflate în casa scării, s-a făcut debranşare individuală doar a proprietarilor cu datorii), A.P. Căminul şi A.P. Flori de tei. În cazul celei din urmă, aceasta a achitat datoriile, astfel că furnizarea apei a fost reluată. Şi A.P. Zona Culturii, care are 25 de scări de bloc din zona centrală şi care urma să fie debranşată începând din 26 iunie, a achitat restanţele astfel că nu va fi întreruptă furnizarea apei’, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei.
Celelalte 8 asociaţii de proprietari cu restanţe semnificative (Gars-Viitorului 6, Garsoniera 5, Asociaţia de Locuinţe Progres 12, Ciucului 59, Varadi Jozsef 13, Speranţa, Prietenia şi Viitorul), adică un total de 80 de scări de bloc, vor fi debranşate începând cu data de 26 iunie.
‘Conducerea Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe menţionează că a intervenit anul trecut în interesul locatarilor, fiind semnate la acea vreme convenţii de plată eşalonată a restanţelor, însă în cazul celor care n-au respectat convenţia nu mai poate fi prelungită situaţia actuală’, se arată în comunicatul menţionat.
Potrivit sursei citate, asociaţiile de proprietari sunt obligate să notifice în scris proprietarii care are restanţe la întreţinere şi chiar au dreptul de a-i acţiona în instanţă pe datornici, însă foarte puţini administratori fac acest lucru, astfel că s-a ajuns la situaţii în care unii proprietari de apartamente n-au mai plătit întreţinerea de aproape 10 ani. AGERPRES / (AS – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă)