Gospodăria Comunală Sfântu Gheorghe are de recuperat aproape 3,9 milioane de lei de la beneficiari şi ameninţă rău-platnicii cu sistarea serviciilor de apă şi canalizare.
Conducerea societăţii a precizat, luni, că valoarea totală a restanţelor acumulate de asociaţiile de proprietari se cifrează la 1.417.411 lei, iar a firmelor la 1.209.650 de lei, la aceste sume adăugându-se şi cele datorate de persoane fizice.
‘Anul trecut, când am decis să întrerupem unul dintre cele mai elementare servicii, apa, pentru asociaţiile de proprietari care acumulau datorii peste datorii, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, fără excepţie, au promis că vor plăti datoriile. Am semnat şi un contract în acest sens, pe care doar o singură asociaţie l-a onorat. Datoriile de peste 30 de zile se numesc restanţe, dar este clar că aici se va acorda prioritate recuperării datoriilor mai vechi de un an. Subliniez că nu vrem să lăsăm pe nimeni fără apă, deoarece nu este bine din punct de vedere al sănătăţii publice, dar nici nu este acceptabil ca două asociaţii de locatari să datoreze sume uriaşe, în timp ce altele plătesc în mod corespunzător’, a declarat Kozsokar Attila, directorul Gospodărie Comunală SA.
Potrivit acestuia, în total sunt 17 asociaţii care au datorii pentru serviciile de apă şi canalizare, dar cele mai mari restanţe le au asociaţiile de proprietari Căminul şi Varadi Jozsef 13 din Sfântu Gheorghe, cu câte 350.000 de lei fiecare.
Sumele acumulate de persoanele fizice se ridică la 155.907 lei la Sfântu Gheorghe, 476.652 lei la Târgu Secuiesc, 545.224 lei la Covasna, 93.136 lei la Întorsura Buzăului, respectiv 90.957 lei în zonele rurale.
Cea mai mare datorie acumulată de o companie privată se cifrează la 479.606 lei, în timp ce restanţele instituţiilor publice din judeţ totalizează 6.876 de lei.
‘În perioada următoare, Gospodărie Comunală SA va suspenda furnizarea serviciului în cazul rău-platnicilor, până la achitarea datoriilor’, a anunţat conducerea instituţiei.
Gospodăria Comunală Sfântu Gheorghe asigură servicii de apă şi canalizare în 19 unităţi administrativ-teritoriale, adică aproape jumătate din judeţ, în care trăiesc peste 100.000 de locuitori. AGERPRES / (A, AS – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă)