Acasă93Covasna/Machetă din turtă dulce a localităţii Micfalău, realizată de membrii Clubului Tinerilor-...

Covasna/Machetă din turtă dulce a localităţii Micfalău, realizată de membrii Clubului Tinerilor- expusă până la Crăciun

Membrii Clubului Tinerilor din Micfalău (IKU) au realizat o machetă din turtă dulce a localităţii, care va fi expusă până la Crăciun, pe care se regăsesc, printre altele, principalele clădiri publice din localitate.

Preşedintele clubului, Demeter Norbert, a declarat că tinerii au fost încurajaţi de succesul avut anul trecut, când au realizat prima machetă, şi au decis să continue acest proiect, îndemnându-i şi pe ceilalţi localnici să li se alăture.

Astfel, pe lângă clădirile în miniatură realizate de membrii clubului, macheta cuprinde şi zece căsuţe realizate din turtă dulce de câteva familii din localitate.

‘Fetele au copt turta dulce, iar băieţii au făcut machetele. Pe lângă principalele instituţii publice, apar câteva case tradiţionale vechi, terenul de sport, poduri, o fermă de animale şi câteva case tradiţionale făcute de oamenii din localitate’, a declarat, pentru AGERPRES, Demeter Norbert.

Macheta a fost expusă duminică seară, cu prilejul aprinderii primei lumânări de Advent, şi va putea fi văzută până pe 24 decembrie la sediul Clubului Tinerilor.

Demeter Norbert a mai spus că Adventul, cum este denumită de catolici şi protestanţi perioada celor patru săptămâni dinaintea Crăciunului, va fi marcată prin luminarea a 24 de ferestre ale unor case din localitate.

‘E un fel de calendar. În fiecare seară se mai aprinde câte o fereastră luminată, deci la început a fost una, iar înaintea Crăciunului vor fi iluminate 24’, a mai spus Demeter Norbert.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks