Autorităţile locale au decis să reducă programul de lucru al centrului de vaccinare anti-COVID-19 din oraşul Baraolt, la numai trei zile pe săptămână, ca urmare a scăderii numărului persoanelor care se prezintă la vaccinare.
Primarul oraşului Baraolt, Benedek Huszar Janos, a declarat că, în ultimele două săptămâni, la centrul de vaccinare aflat în incinta sălii de sport a Şcolii generale, au fost administrate mai puţin de zece doze pe zi, iar în atare condiţii este ineficient să se păstreze programul de lucru extins şi să se blocheze acest spaţiu.
‘Interesul pentru vaccinare a scăzut. La început a venit lumea pentru vaccin, dar cam 70% au venit din alte părţi. Acum vin tot mai puţini, în ultimele două săptămâni au fost administrate mai puţin de 10 vaccinuri pe zi. Am decis să schimbăm programul centrului de vaccinare având în vedere dezinteresul manifestat de populaţie şi de acum nu o să mai fie deschis în fiecare zi, ci doar marţi, joi şi sâmbătă între orele 8,00 şi 14,00 Decizia nu am luat-o de capul nostru, ci cu acordul Direcţiei de Sănătate Publică, pentru că nu se justifică să deschidem 12 ore pentru şase vaccinuri. Nu are sens să ţinem 20 de oameni, 12 ore, şase zile, este absolut ineficient’, a declarat, pentru AGERPRES, primarul oraşului Baraolt.
Acesta a mai spus că în următoarea perioadă va fi găsit un nou sediu pentru centrul de vaccinare, astfel încât sala de sport să poată fi folosită de către elevi începând cu noul an şcolar.
‘Din februarie, când a fost înfiinţat centrul de vaccinare, nu am mai putut folosi sala de sport. Copiii au făcut orele ori în sălile de clasă, ori în curte, ori în altă sală a liceului unde era înghesuială (…) Eu consider că sportul este foarte important, iar din 13 septembrie, începând cu noul an şcolar, vom pune sala din nou la dispoziţia elevilor, o vom folosi din nou exclusiv în scopul pentru care a fost construită, pentru activităţile de educaţie fizică (…) Deci, vom desfiinţa centrul de vaccinare din sala de sport şi o să îl mutăm în altă localţie, poate în unul dintre satele aparţinătoare oraşului. Desigur, menţinem posibilitatea de vaccinare, cei care ţin morţiş să se vaccineze pot să se mai vaccineze până pe 13 septembrie aici, apoi vom informa’, a mai spus Benedek Huszar Janos.
Potrivit datelor postate joi pe pagina de internet a Prefecturii Covasna, de la debutul pandemiei, în judeţ s-au raportat 8.564 cazuri de COVID-19, iar în prezent se mai înregistrează un singur caz activ în localitatea Vâlcele.
În centrele de vaccinare din judeţ au fost administrate până în prezent 73.840 de doze, din care 32.517 în rapel, iar în cabinetele medicilor de familie au fost efectuate 3.898 de vaccinări care nu necesită rapel. AGERPRES / (A – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă)