Acasă93Covasna: Pălinca de pere făcută de doi bihoreni, câştigătoarea marelui premiu la...

Covasna: Pălinca de pere făcută de doi bihoreni, câştigătoarea marelui premiu la concursul ‘Transylvanian Spirit’

Doi bihoreni din localitatea Valea lui Mihai au câştigat marele premiu la concursul de pălincă şi distilate din fructe ‘Transylvanian Spirit’, organizat la sfârşitul săptămânii trecute de Consiliul Judeţean Covasna şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară AGROSIC.

Potrivit organizatorilor, în concurs au fost înscrise 868 de mostre din 13 judeţe din Transilvania şi una din judeţul Prahova, iar 543 dintre acestea au fost premiate.

Competiţia, aflată la prima ediţie, şi-a propus să facă cunoscuţi producătorii de pălincă şi distilate din fructe din Ardeal, dar şi să evalueze calitatea băuturilor şi să contribuie la îmbunătăţirea calităţii acestora.

‘Premiul pentru cea mai bună pălincă i-a fost acordat pălincii din pere Williams roşu a lui Rizo Bela şi Jaju din Valea lui Mihai, judeţul Bihor. Conform deciziei juriului, cea mai bună distilerie privată este Vass Csongor, din Delniţa, judeţul Harghita, iar cea mai bună distilerie comercială este Potio Nobilis din Sfântu Gheorghe. Premiul special acordat de Concursul de Pălincă Quintessence din Ungaria, oferit de preşedintele juriului, Takacs Laszlo, a ajuns la Bodo Csaba, pentru cea mai eficientă distilerie privată din Sfântu Gheorghe. (…) La apelul lansat pentru prima ediţie a ‘Transylvanian Spirit’ – Concursul de pălincă şi distilate de fructe din Transilvania au fost trimise 868 de mostre, din care 543 au fost premiate. Astfel, în cadrul galei de acordare a premiilor au fost decernate 28 de premii Champion, 127 de aur, 192 de argint şi 196 de bronz’, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Covasna remis AGERPRES.

Concursul s-a desfăşurat pe 10 categorii: fructe seminţoase: mere, pere, gutui etc, fructe sâmburoase (drupe): caise, prune, vişine, cireşe, piersici, fructe de pădure, struguri, cupaj din mai multe fructe, distilate/pălinci maturate în butoi din lemn, distilate/pălinci din fructe exotice, lichioruri din fructe, distilate/pălinci pe pat de fructe şi distilate din legume, cum ar fi ţelină, morcov, pătrunjel, etc.

Competiţia a fost organizată în colaborare cu Asociaţia de Dezvoltare Turistică Covasna şi alţi parteneri din România şi Ungaria.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks