Primăria Întorsura Buzăului a identificat mai multe soluţii pentru crearea de noi locuri de parcare în zona centrală a oraşului, printre acestea numărând-se închirierea, în prima fază, a unei suprafeţe de teren în zona Gării şi demolarea unei clădiri din centrul localităţii.
Primarul Raul Urdă a declarat că Primăria Întorsura Buzăului a câştigat recent licitaţia organizată de CFR Braşov pentru închirierea unei suprafeţe de 8.000 de metri pătraţi din zona fostei autogări.
‘O să începem demersurile pentru transferarea în administraţia noastră a acestei suprafeţe de teren, dar deoarece acestea durează aproximativ doi ani, am decis să o închiriem deocamdată. Aici dorim să amenajăm autogara oraşului, staţii de încărcare pentru autobuzele electrice, ‘Pădurea Eliade’ – un proiect special şi, desigur, o parcare iluminată şi supravegheată video. Multe parcări publice (avem azi peste 300) şi rezidenţiale (aproximativ 300) sunt ocupate de către cei care fac naveta spre locul de muncă, iar în viitorul apropiat vor avea un loc sigur unde o să fie rugaţi să parcheze. De asemenea, şi cei care vin la cumpărături sau cu diverse probleme pot parca aici’, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.
Potrivit acestuia, Consiliul Local a aprobat demolarea unei clădiri aflate între Primărie şi Casa de Cultură, în vederea amenajării unei parcări pentru persoanele care vin la aceste instituţii, iar autorităţile locale poartă negocieri cu o persoană fizică pentru cumpărarea unui teren de aproximativ 1.400 de metri pătraţi în zona centrală, unde ar urma, de asemenea, să fie înfiinţată o parcare.
Cât priveşte parcările rezidenţiale, Raul Urdă a menţionat că regulamentul a fost votat în unanimitate de către Consiliul local, iar conform acestuia, constituie contravenţie ocuparea locurilor de parcare de către alte persoane decât cele cărora le-au fost atribuite.
‘De 30 de ani nu am fost obişnuiţi cu parcările de reşedinţă, care au fost amenajate la cererea locuitorilor, care plătesc impozit de patru ori mai mare în zona A faţă de zona D (case) şi mai plătesc şi locul de parcare mai scump decât impozitul declarat al multor case din oraş (…) În şedinţa de vot s-a precizat clar că aceste parcări pot fi ocupate 24 de ore din 24 de către cei care le plătesc (…) Contractul de ocupare a parcărilor publice dă drept de exclusivitate pentru toată perioada şi (…) constituie contravenţie ocuparea locului de parcare de către altă persoană decât celui care a fost atribuit. Cred că soluţia este colaborarea şi bunul simţ de ambele părţi’, a mai scris primarul Raul Urdă.
Şi Primăria Sfântu Gheorghe caută soluţii pentru rezolvarea problemei lipsei locurilor de parcare din municipiu, una dintre acestea fiind construirea unor parcări etajate. O astfel de parcare, cu peste 190 de locuri, va fi construită pe strada Nicolae Iorga. AGERPRES / (AS – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă)