AcasăStiri generaleCovasna: Proiectul de turism cultural al Teatrului 'Andrei Mureşanu' continuă cu spectacolul...

Covasna: Proiectul de turism cultural al Teatrului ‘Andrei Mureşanu’ continuă cu spectacolul ‘Blasted’

Teatrul ‘Andrei Mureşanu’ (TAM) din Sfântu Gheorghe continuă proiectul de turism cultural, lansat în anul 2019, cu spectacolul ‘Blasted’, oferind publicului din Bucureşti un pachet de servicii ce conţine deplasarea, biletul de intrare la reprezentaţie şi o degustare de produse tradiţionale.

Conducerea TAM a anunţat, luni, că va pune la dispoziţia celor interesaţi un mijloc de transport care va pleca sâmbătă, 21 ianuarie, ora 10 din faţa TNB Bucureşti şi va sosi la Sfântu Gheorghe în jurul orei 14. Conform programului, la ora 15 este programată masa de prânz şi degustarea de produse tradiţionale, iar spectacolul va avea loc începând cu ora 17, costul complet al excursiei fiind de 150 de lei de persoană.

Participarea la eveniment se face cu rezervare prealabilă pe adresa de email pr@tam.ro, se arată în anunţul postat pe pagina de Facebook a instituţiei

‘Blasted’, regizat de Bobi Pricop după piesa lui Sarah Kane (1971-1999), este, potrivit conducerii teatrului, un spectacol ‘şocant, incomod şi zguduitor’, despre cruzime şi violenţă.

Regizorul Bobi Pricop a menţionat că pregătea un alt proiect pentru TAM, însă odată cu începerea războiului din Ucraina şi-a amintit de ‘actualitatea acestei piese brutal de oneste, crudă şi de o autenticitate atroce’.

‘Într-o lume tot mai aglomerată de informaţii, bombardată cu ştiri false, manipulări, există senzaţia asta periculoasă că riscăm să nu fim atenţi la cruzimile care se întâmplă lângă noi, că ştirile despre crime în masă, gropi comune şi spitale aruncate în aer pot să intre într-un malaxor dintr-ăsta straniu, care parcă încearcă să banalizeze oroarea. Iar Sarah Kane nu vrea să ne fie comod, să ne întoarcem privirea în altă parte, vrea să privim oroarea drept în ochi (la propriu, chiar), ne expune visceral la diferenţa dintre victime, oameni adevăraţi şi statistică. Aşa a fost gândit şi spaţiul, împreună cu scenografa Oana Micu: fiecare spectator este izolat de ceilalţi prin nişte paravane şi oglinzi care îl pun faţă în faţă cu gândurile lui, îl confruntă cu percepţiile lui, preconcepţiile lui. E un spaţiu din care nu ai unde să fugi, nu poţi să te refugiezi în nicio privire complice, în nicio reacţie solidară. Trebuie să îţi gestionezi singur atitudinea faţă de ceea ce vezi şi asta mi se pare cea mai mare provocare a spectacolului, să fie o experienţă transformativă. Cu siguranţă nu una comodă, dar neapărat una autentică’, a declarat Bobi Pricop.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks