Serviciul Salvamont Covasna, aflat în subordinea Consiliului Judeţean, a început demersurile pentru construirea unui refugiu montan cu observator panoramic în Munţii Bodoc, de unde turiştii vor putea admira peisajele din zona Carpaţilor de Curbură şi Depresiunea Braşov.
Potrivit iniţiatorilor proiectului, această investiţie va constitui un punct de atracţie turistică şi va contribui la dezvoltarea turismului montan în judeţul Covasna.
‘Misiunea acestei investiţii este de a încuraja petrecerea timpului în aer liber şi practicarea activităţilor nonintruzive, specifice ecoturismului, având în vedere faptul că edificiul va avea un rol triplu, de observator panoramic pentru turişti, refugiu montan şi amplasament pentru pasionaţii de fotografie. Refugiul montan cu observator panoramic va fi amplasat la o altitudine de aproape 1000 de metri în apropierea Vârfului Bodoc, în apropierea traseelor turistice din Munţii Bodoc, de unde turiştii pot admira peisajele din zona Carpaţilor de Curbură şi a Depresiunii Braşovului’, se arată într-un material postat pe pagina de internet a Consiliului Judeţean Covasna.
Terenul pe care se doreşte construirea refugiului montan se află în proprietatea comunei Malnaş, iar autorităţile locale au fost de acord să acorde Consiliului Judeţean drept de folosinţă gratuită asupra acestuia, pe o perioadă de 49 ani.
În judeţul Covasna există mai multe refugii montane realizate de Salvamont, printre care cel din Munţii Bodoc, construit la o altitudine de 1044 metri, cel din Vârful Lăcăuţi, Munţii Vrancei, aflat la o altitudine de 1700 metri, în cel mai înalt punct montan din judeţ, precum şi refugiile ‘Trei Hotare’ în Munţii Baraolt şi ‘Ţeţelea’ din Munţii Turiei, în zona Ciomad-Balvanyos.
Alte informaţii privind refugiile şi traseele montane din judeţul Covasna pot fi găsite pe site-ul www.natcov.ro.