AcasăPoliticaCozmin Guşă: Circul oferit de candidaţi, „reţeta perfectă” pentru a-i ţine pe...

Cozmin Guşă: Circul oferit de candidaţi, „reţeta perfectă” pentru a-i ţine pe români acasă în ziua votului, iar tot „baronetul” actual să-şi păstreze funcţiile

„Majoritatea românilor, probabil totalitatea ascultătorilor Gold FM, au așteptat această campanie electorală și alegerile cu gândul că se vor răcori, asistând la lupte politice dure, orientate contra guvernaților. Pe de altă parte, minoritatea ce ține încă cu puterea, spera, la rândul ei, că PSD și PNL vor veni în alegeri cu o garnitură nouă de candidați la europarlamentare și parțial la locale, fapt ce le-ar fi dat justificare votului după guvernarea slabă, nu mai vorbesc despre reprezentarea lamentabilă de la Bruxelles. În loc de toate astea, la nivelul puterii sunt candidați tot cei vechi și prăfuiți, iar cei noi sunt de tipul Cîrstoiu, inadecvat și nesusținut, sau Piedone, a cărui promisiune de bază e că ne vom mânca parizerul de pe ziarul așezat pe trotuar”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.

„La nivelul opoziției e cu „merge bre”. Cei de la USR își reșapează corupții, de tip Vlad Voiculescu, sau leneșii incapabili, de tip Nicușor Dan. La opoziția suveranistă e cu „râsu’-plânsu’”: de vreo 2 luni, șoșocarii se uită cu gura căscată la cearta suburbană a cuplului lor prezidențial, iar cei de la AUR s-au încurcat în candidaturi la București, dar mai ales prin județe, iar acum se joacă o comedie de prost gust cu detectorul de minciuni aplicat liderilor locali, ca măsură care, vezi Doamne, ar preveni trădarea. Să dai cu cușma de pământ de ciudă!

Avem circotecă în loc de campanie electorală și această circotecă a fost organizată tocmai pentru ca să nu se schimbe nimic la nivelurile reprezentării politice. În iunie se joacă în casă, după cum se zice. Opoziția avea o mare oportunitate de a-și crește scorurile de reprezentare, dar asta se putea face doar cu o campanie dură, solidă și serioasă, bazată pe candidați puternici și credibili, ce și-ar fi asumat critici dure la regimul de putere ce ne-a adus atât de jos cum suntem astăzi. Circoteca asta, însă, îi va dezamăgi în plus pe cei ce-ar fi vrut să se răzbune la vot și e mai mult ca sigur că nu se vor prezenta să voteze. Iar în aceste condiții, cu prezență mică la urne, vor avea câștig de cauză cei ce se bazează pe clientela de partide, bine furajată cu salarii mari de la stat sau cu contracte bănoase tot cu statul.

Care e perspectiva pentru iunie, deci? Un scor mare al PSD-PNL la europarlamentare, ce să-l mulțumească pe cel ce ne amărăște viețile de la Cotroceni, Iohannis, dându-i posibilitatea să se apropie de o negociere fructuoasă pentru funcția pe care și-o dorește atât de mult pentru imunitatea sa. Iar în planul local, în afara câtorva puține surprize plăcute, vom avea continuitatea în fotoliile de primari și președinți de Consilii Județene a acelorași baroni cu care lumea s-a obișnuit, pe principiul că, dacă vine unul nou, ăsta începe să fure de la zero, adică mai mult, deci să stăm tot cu hoții vechi. Știu că mulți vă amărâți în fața acestei perspective, de-aia închei și zic: să dea Dumnezeu să n-am dreptate, strategia regizorilor subterani să nu dea roade și să vină mai mulți oameni de treabă la conducere! Dar tot voi știți bine că nu prea mă înșel în acest domeniu”, scrie Guşă.

Articolul Cozmin Guşă: Circul oferit de candidaţi, „reţeta perfectă” pentru a-i ţine pe români acasă în ziua votului, iar tot „baronetul” actual să-şi păstreze funcţiile apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks