„Conducerile PSD și PNL au decis ca la prezidențiale fiecare partid să aibă candidat propriu. Decizia a fost luată după ce alegerile din 9 iunie 2024 au confirmat drept imbecilă inițiativa unor candidați comuni. La sectoarele 1 și 2 din București, unde candidaților USR li s-a opus candidați comuni PSD-PNL, victoria a aparținut celor de la USR. S-ar obiecta că George Tuță, ofițer SRI, parașutat în politică, a cîștigat alegerile potrivit deciziei Biroului Electoral. Da, dar dacă ne gîndim că SRI-istul a devenit primar cu chiu cu vai, și după ce scrutinul a fost fraudat în stil mafiot, eșecul candidatului comun e neîndoielnic. Dat fiind că împotriva lui Clotilde Armand s-au coalizat două partide și mai ales dat fiind că distinsa a fost catastrofală ca primar, putem vorbi de o victorie a lui George Tuță?”, scrie, pe site-ul canal33.ro, jurnalistul Ion Cristoiu.
„Cu excepția Brașovului, unde și-a spus cuvîntul memoria realizărilor lui Scripcaru, candidații comuni au eșuat și în țară.
La europarlamentare s-a întocmit o listă comună sub pretextul luptei împotriva Extremismului. Lăsînd la o parte adevărul că Lupta împotriva extremismului e o gogoriță electorală a PSD, la europarlamentare cele două partide au obținut, în varianta înfrățită, un scor mai slab decît cel din 2019 , cînd au mers separat.
Adevăratul motiv al prezentării la vot în cuplu îl reprezintă spaima lui Marcel Ciolac de rupere a Coaliției. Așa-zisa stabilitate, cal de bătaie al intervențiilor publice ale premierului, înseamnă în realitate supraviețuirea PSD la Putere. Potrivit Protocolului, Marcel Ciolacu trebuie să fie premier pînă în decembrie 2024. Nu e sigur că ruperea Coaliției îl va lăsa premier. Ca să nu mai spunem că pentru PSD un PNL intrat în Opoziție ar însemna stîrnirea anti-PSD-istmului din România postdecembristă. Lista comună la europarlamentare, evitarea confruntărilor fățișe între candidații PNL și PSD au garantat stabilitatea. În același timp, ele au făcut din campania electorală pentru 9 iunie 2024 o întruchipare a mediocrității stupide.
Alegerile prezidențiale sînt cruciale în spațiul Bătăliei pentru Putere. Cine devine președinte va conduce România un deceniu de acum încolo. Ar fi de așteptat ca prezidențialele să ceară o campanie de tip Război pe viață și pe moarte.
Atît Marcel Ciolacu, cît și Nicolae Ciucă s-au angajat că vor păstra Coaliției de Guvernare. Cum va arăta campania pentru Președinție în condițiile unei guvernări împreună PSD-PNL e greu de închipuit. Ar fi o premieră nu doar în istoria postdecembristă, dar și în Istoria României.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu susține că alegerile prezidențiale trebuie să aibă loc în septembrie și nu în noiembrie, cînd le vine termenul.
Ca și în cazul Comasării Localelor cu Europarlamentarele, Marcel Ciolacu vrea devansarea Prezidențialelor din interes strict personal. Dacă scrutinul are loc în septembrie, campania electorală propriu-zisă va dura doar două luni și nu patru, cum s-ar întîmpla dacă alegerile s-ar ține la termen. E un timp prea scurt pentru afirmarea altor candidați decît cei dependenți de mașinăria de partid. Astfel – spune Marcel Ciolacu – Mircea Geoană ar fi dezavantajat. Cum ar fi dezavantajat și candidatul USR.
Comasarea din 9 iunie 2024 a fost o crimă împotriva democrației. Campania electorală a fost nulă. Puterea a profitat de posibilitatea de a emite Ordonanțe de urgență pentru a-și crea avantaje electorale. Marcel Ciolacu ne propune o campanie pentru alegerile prezidențiale într-o variantă prescurtată. Adversarii săi vor fi dezavantajați. Alegerea Președintelui României rămîne unul dintre cele mai importante momente ale Democrației noastre. Marcel Ciolacu ne propune o alegere în necunoștință de cauză, aproape pe șest și mai ales necinstită.
Marcel Ciolacu se pregătește pentru o nouă crimă împotriva Democrației.
Ce mai încolo și încoace!
E pe cale să devină criminal în serie împotriva Democrației”, scrie Cristoiu.
Articolul Cristoiu: „De spaimă ca nu cumva să piardă puterea, Marcel Ciolacu e pe cale să devină criminal în serie împotriva Democraţiei” apare prima dată în Ecopolitic.
Sursa: Ecopolitic.ro