Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat finanţarea a încă 22 de creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, a anunţat, joi, ministrul Cseke Attila.
Astfel, în Baia Mare, Suceava, Moşniţa Nouă, Borşa şi Măneciu va fi construită câte o creşă mare (pentru câte 100-110 copii). Localităţile Cristian, Mangalia, Simeria, Poşta Câlnău şi Moldova Nouă vor beneficia de câte o creşă medie (fiecare cu o capacitate de 70 de copii). Totodată, câte o creşă mică (pentru câte 40 de antepreşcolari) va fi finanţată în Blaj, Techirghiol, Dej, Vlăhiţa, Paşcani, Scobinţi, Baia Mare, Fântânele, Isaccea, Petru Rareş, Tufeşti şi Pătârlagele.
Ministerul Dezvoltării construieşte creşe noi, moderne şi prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parţial din surse regenerabile, a precizat ministrul Dezvoltării, care a reamintit că miercuri s-au semnat şi contractele de finanţare pentru construirea primelor 15 creşe incluse în Programul naţional de construire de creşe, derulat de MDLPA. ‘Cele 22 de obiective li se alătură celorlalte 73 care sunt sau vor intra în curând în procedură de achiziţie publică’, a precizat ministrul Cseke Attila, într-un comunicat de presă.
Miercuri, Cseke Attila a anunţat că a semnat primele contracte de execuţie pentru 15 creşe moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, incluse în Programul naţional de construire de creşe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).
Primele creşe mari vor fi construite în Alba Iulia, Oradea, Deva, Olteniţa, Lugoj şi Sectorul 2 al municipiului Bucureşti. În Marghita, Moreni, Drobeta-Turnu Severin, Călăraşi şi Caransebeş vor fi construite creşe medii, în timp ce localităţile Petroşani, Motru, Câmpina şi Drobeta-Turnu Severin vor beneficia de câte o creşă mică.