Trei dube cu alimente şi alte bunuri destinate copiilor sinistraţi din Turcia vor porni, joi, din municipiul Sfântu Gheorghe către zonele afectate de cutremur, a anunţat directoarea Teatrului ‘Andrei Mureşanu’, Anna Maria Popa.
Potrivit acesteia, persoanele care doresc să sprijine acţiunea umanitară pot face donaţii în cursul zilei de miercuri la sediul teatrului.
‘Oare chiar e februarie luna iubirii şi dacă da, ce iubire e mai mare decât iubirea de oameni?! Urmăresc cu sufletul frânt ce se întâmplă în Turcia şi e clar că în cazuri de urgenţă civilii pot reacţiona cel mai prompt, deoarece nu au de aşteptat după aprobări şi autorizaţii. Astfel, eu personal şi colegii mei din Teatrul Andrei Mureşanu împreună cu Vasile Antonie Tămaş , cel mai activ om când e vorba de a ajuta semenii, am hotărât să colectăm foarte rapid alimente şi pături şi mâine dimineaţă să pornim cu trei dube spre Turcia. Alimentele neperisabile pot fi aduse la Teatrul ‘Andrei Mureşanu’ pe toată durata zilei de azi, urmând ca duba să pornească mâine dimineaţă pe traseul Vâlcele, Braşov, Ploieşti, Bucureşti, Constanţa. Dacă cineva vrea sa doneze pe traseu, ne oprim cu drag. Ne-am mai mobilizat şi alte dăţi în mod exemplar, haideţi să o facem şi acum!’, a scris, miercuri, Anna Maria Popa, pe pagina sa de Facebook.
Preotul Vasile Antonie Tămaş din Vâlcele a menţionat că persoanele care doresc să ajute pot lua legătura şi cu el pe messenger sau pe WhatsApp la 0768 901 642 .
‘Mâine dimineaţă plecăm cu ajutor pentru copiii nimănui, răniţi, din Turcia. Durerea acestor copii este imensă (…) În cazul acestor cataclisme nu mai contează nici istoria, nici limba, nici poporul şi nici religia. Singurul lucru care contează este ca acei copii grav răniţi, prinşi sub blocurile dărâmate, să fie salvaţi! Atât!’, a scris acesta pe reţeaua de socializare.
Organizatorii acţiunii s-au implicat de-a lungul timpului şi în alte campanii umanitare, printre care şi pentru ajutorarea persoanelor refugiate din cauza războiului din Ucraina. AGERPRES / (AS – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă)