CJ Dâmboviţa a semnat, joi, contractele de asociere cu administraţii locale privind realizarea centurilor ocolitoare ale municipiului Moreni şi oraşului Găeşti.
‘Vom semna contractele de asociere privind centurile ocolitoare pentru municipiul Moreni şi pentru oraşul Găeşti (…). Ne asociem pentru a demara procedurile privind studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice şi nu în ultimul rând contractele de execuţie pentru centurile ocolitoare’, a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
Centura ocolitoare a municipiului Moreni va avea o lungime de aproximativ 15 kilometri, va străbate localităţile I.L. Caragiale, Gura Ocniţei şi Moreni, iar valoarea estimată este de 35 milioane de euro.
‘Moreni este singurul centru urban care nu este străbătut de niciun drum naţional, iar centura ocolitoare nu a fost eligibilă pentru a primi finanţare europeană prin POIM, aşa cum finanţăm celelalte centuri din judeţ’, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
Centura Găeşti are traseul prin localităţile Găeşti, Dragodana, Mogoşani, Petreşti. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 15 milioane de euro.
‘Centura Găeşti, vorbim de peste 20 de ani despre această centură ocolitoare, avem un studiu de prefezabilitate finanţat de consiliul judeţean (…). A fost aprobat traseul, are o lungime de 4,5 kilometri, porneşte din DN7 pe raza localităţii Dragodana, din intersecţia cu DN7 traseul este orientat către sud şi traversează o zonă de terenuri agricole şi apoi va traversa un pasaj suprateran peste DJ 401A şi peste calea ferată (…). Legat de centura Găeşti, avem două surse de finanţare, una prim Ministerul Transporturilor prin protocolul pe care îl avem semnat şi vedem dacă suntem eligilbili în totalitate, dacă nu, CJ Dâmboviţa a depus prin programul Anghel Saligny acest proiect’, a spus Corneliu Ştefan.
Conform acestuia, stadiul la centura Găeşti este următorul: a fost aprobat studiul de prefezabilitate, a fost încheiat un protocol de colaborare între CJ Dâmboviţa şi CNAIR şi în perioada următoare va demara studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, apoi urmează execuţia.