AcasăStiri generaleDeputatul Bîlcea (PNL): CJ şi Primăria Arad, pe primele locuri în regiunea...

Deputatul Bîlcea (PNL): CJ şi Primăria Arad, pe primele locuri în regiunea Vest la utilizarea fondurilor europene

Consiliul Judeţean Arad şi Primăria Arad sunt pe primele locuri în regiunea Vest la utilizarea fondurilor europene, arată statisticile Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, citate de deputatul PNL Arad Sergiu Bîlcea, care consideră că ‘este o provocare majoră’ să se ajungă la un grad de utilizare a fondurilor europene de aproape 100%.

‘ADR Vest a publicat statisticile cu stadiul implementării proiectelor din fonduri europene POR 2014 – 2020. Cifrele arată performanţa bună a administraţiilor arădene, Consiliul Judeţean Arad este pe primul loc, iar Primăria Arad pe locul doi la utilizarea şi decontarea fondurilor europene în regiunea de vest. Raportat la proiectele accesate, în regiune s-a ajuns la 22,3% decontare, în timp ce Consiliul Judeţean a decontat 49% din proiectele accesate, iar Primăria Arad, 29%. În mod real, ţinând cont de costurile mai mici rezultate în urma licitaţiilor, procentele de utilizare sunt mai mari’, a declarat, luni, deputatul Bîlcea.

Acesta consideră că este ‘o performanţă foarte bună la nivelul administraţiei din Arad, în special pentru Consiliul Judeţean Arad, care are de departe cele mai bune performanţe în regiune’.

‘Trebuie să lucrăm în continuare pentru a îmbunătăţi legislaţia şi a crea condiţii bune pentru utilizarea fondurilor europene, dar şi la activitatea de zi cu zi în instituţiile publice, care să ne aducă aproape de 100% utilizare a fondurilor europene până la finalul anului 2023. Este o provocare majoră, mai ales că avem în următorii ani de implementat PNRR şi POR 2021 – 2027’, a mai declarat deputatul liberal Sergiu Bîlcea. AGERPRES / (AS – autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks