„Din zbenguiala amoroasă printre comasatele cearceafuri roşii şi galbene s-a născut el, Cătălin. Năşica Ciucă şi naşu’ Ciolacu, bucuroşi nevoie mare, l-au binecuvîntat iute cu un pupat drăgăstos pe frunte şi l-au expediat la cerşit de voturi pe uliţa electorală spre Primăria Capitalei”, scrie, pe site-ul canal33.ro, fostul purtător de cuvânt al STS, col (r) Daniela Tobă.
„Însă nici n-a apucat bine bietul catindat Cătălin să facă primii paşi, că răii şi famenii presei româneşti au năvălit spre el cu tolbele pline de articole ponegritoare. Le-aş spune tuturor “ruşine să vă fie!”, dar cum asta cu ruşinea e confiscată de Diana, faraoanca decibelilor, voi purcede la a vă explica vouă, cititorilor Canal 33, pentru ce Cătălin merită din plin jilţul de primar.
Are origine sănătoasă
N-ai origine sănătoasă, n-ai şansă să pupi vreo funcţie în statul român. E axiomatic. Că dacă nu te girează careva rubedenie cu rădăcini înfipte în Partidul sau Securitatea dinainte de ’89, nu poţi visa să ajungi în zilele noastre nici măcar bugetar de rang inferior, darămite ditamai primarul de capitală cu 10 miliarde de lei pe mînă.
Ei bine, pe tăticul lui Cătălin, nea Ion, l-a prins Revoluţia director la Întreprinderea de Transport Auto Argeş. Ori, n-ajungeai neam director la o astfel de întreprindere dacă nu erai cel puţin un vajnic colaborator al Securităţii. Mai mult, după ’89 nea Ion a intrat iute în politică pe uşa primăriei Piteşti şi a prefecturii Argeşului, apoi s-a culcuşit în braţele politicii, legănîndu-se relaxat în două legislaturi parlamentare ca deputat PD.
Asta e origine sănătoasă, nene! Păi, dacă nu era aşa, voi credeţi că mai accepta ministrul transporturilor, Traian Băsescu, să-i fie naş de cununie, iar apoi şi Cătălin să-i boteze preşedintelui României, acelaşi Traian Băsescu, nepoata?
E genial
În urmă cu 5 ani, jurnaliştii de la Curentul publicau documente prin care arătau cum ortopedul Cătălin şi soţia ginecolog Monica, aflaţi la începuturile carierelor lor, au dat cu tifla legii. Pe scurt, ambii au devenit asistenţi universitari la UMF „Carol Davila” parcurgînd doar jumătate din rezidenţiat şi fără a fi medici specialişti, aşa cum prevedea legislaţia în vigoare, avînd la mînă şi adeverinţe false emise de ministerul sănătăţii condus la acea vreme de pesedistul Ovidiu Brînzan. “Dacă fals ar avea grad de comparație atunci această hârtie ar fi foarte falsă, fiind eliberată cu 6 luni înainte ca dr. Cătălin Cîrstoiu să susțină examenul de medic specialist nota fiind prognozată la zecimală cu cea obținută șase luni mai târziu. Asta, deși cu doar câteva zile înainte, UMF îi eliberase lui Cîrstoiu o adeverință din care reieșea că e doar rezident de anul IV, mai având de urmat încă trei ani de rezidențiat.” Apoi, asistenţi universitari fiind, soţii se grăbesc să devină şi medici primari şi reuşesc în acelaşi mod, încălcînd legea, apoi ajung rapid şi şefi de lucrări la UMF. “Carierele celor doi soți sunt realizate prin impostură, ei neefectuând nici măcar stagiile de rezidențiat integral”, încheie cei de la Curentul articolul.
Da, sînt nişte derbedei ăştia care au putut scrie astfel de lucruri, omiţînd ce era cu adevărat important: geniile au tot dreptul să sară legea! Cum vor, cînd vor, pe unde vor. Că nu găseşti, frate, pe toate gardurile din ţara asta un cuplu soţ-soţie de savanţi de renume naţional de o asemenea valoare profesională, aşa încît lungile etape de rezidenţiat şi stresantele examene şi concursuri ar fi fost, s-o spunem pe şleau, nişte adevărate bariere în calea afirmării celor două viitoare personalităţi marcante în ale medicinei, suite de pe băncile facultăţii direct în funcţii de conducere.
Anul trecut, Cătălin le spunea ritos studenţilor săi: „Cred că sunt conştienţi de faptul că urmează şase ani de învăţământ universitar, după care şase ani de Rezidenţiat şi urmează de fapt un învăţământ care nu se termină niciodată pe parcursul unei lungi cariere”. Păi, deh, să le intre minţile în cap, că genii precum profesorul lor şi soţia acestuia, care să sară justificat toate etapele unei cariere în medicină, se nasc o dată la nu ştiu cîte generaţii.
E familist convins
Am văzut deja că ambiţiosul Cătălin n-a lăsat-o pe Monica în urmă. Peste tot pe unde şi-a croit cale, atît în spital, cît şi în învăţămînt, a luat-o grijuliu şi ocrotitor după el. Căci ce poate fi mai frumos, mai onorabil, mai firesc decît nişte membri ai aceleiaşi familii lucrînd cot la cot în instituţii bugetare întru propăşirea patriei şi sănătatea românilor, nu?
Dar mai mult decît atît, Cătălin ne surprinde zilele acestea şi prin dragostea pentru părinţi. Din presa ai cărei ochi au fost deschişi de vestitul protestatar Ceauşescu aflăm că nea Ion, tatăl lui Cătălin, a trecut prin momente grele cînd a fost instrumentat dosarul şpăgilor de la Argeş pentru permise auto şi urma să fie chemat la audieri, fiind pare-se implicat activ în poveste alături de capii reţelei. Însă Cătălin a sărit fără ezitare în sprijinul tatălui, cu un curaj orbesc, am putea spune, şi l-a internat iute la Spitalul Universitar de Urgenţă unde era director medical, chiar la o zi după descinderile poliţiei la Serviciul Permise.
Bine, Ceauşescu îl calomniază pe nea Ion cu acuzaţii legate de implicarea acestuia în mineriada din ’90 cînd, spune el, “acest Ion Cîrstoiu, care făcea parte din FSN, era directorul la IRTA, înteprinderea de transporturi Argeș, în momentul în care Ion Iliescu a chemat minerii (…) și le-a pus la dispoziție autobuze și bâte.” Minciună, desigur. Iar faptul că nea Ion a fost audiat în acest dosar e tot o calomnie, a celor de la Realitatea şi a fostului lider al minerilor, Ion Oltean, care susţine că: „lângă Pitești, la Podul Viilor, au fost așteptați de prefectul Olteanu, de directorul Cîrstoiu de la ITA și de Poliție”, referindu-se la mineri şi la cei care le-au facilitat drumul spre capitală. Calomnii useriste la comanda lui Nicuşor, fără îndoială.
E harnic şi ubicuu
Cătălin a muncit şi munceşte. Munceşte de rupe, nene. Şi nu aşa, oriunde, ci simultan în patru scaune de conducere de maximă responsabilitate, la fel ca şi soţia. Cătălin ocupă, conform declaraţiilor de avere, patru funcții unde lucrează în acelaşi timp: decan al UMF, manager al Spitalului Universitar, şef de disciplină în UMF și profesor universitar de ortopedie. La toate are program de lucru normal şi pentru că nimeni nu a constatat că harnicul Cătălin ar absenta cumva de la serviciu în vreuna sau mai multe dintre aceste funcţii, asta înseamnă că omul e şi ubicuu. Ubicuu fiind, nu poate fi acuzat de răuvoitori de încălcarea legii, să fie clar fiindcă medicul nostru omnipotent acoperă cu brio cele 32 de ore de muncă asiduă în numai 8 legale.
Monica e subordonata lui atît la SUUB, cît şi la UMF. Acum, că există o Lege 95/2006 care spune clar că e vorba despre conflict de interese, v-am mai spus că nu contează în cazul geniilor. De altfel, în 2020 Corpul de control al premierului Orban a sesizat ANI cum că a constatat „o serie de posibile stări de incompatibilitate și conflicte de interese, în care s-ar afla mai multe persoane din conducerea Spitalului (manager, șefi de secții), în special legate de deținerea unei funcții de conducere și prestarea unor activități în cadrul unei clinici private. Situația prezentată se regăsește sub incidența prevederilor art. 178 din Legea nr. 95/2006, cu modificările și completările ulterioare.” Adriana Nica, fost manager al SUUB, preciza şi ea pentru Gîndul: “În ceea ce privește starea de incompatibilitate sesizata în raport, ea se referă la actualul manager interimar al spitalului, Cătălin Cîrstoiu, și la soția acestuia, Monica-Mihaela Cîrstoiu, care a deținut funcția de șef secție Obstetrică-Ginecologie III la SUUB până la sfârșitul lunii iunie 2020, adică în timp ce soțul deținea funcția de manager interimar la SUUB încă din 22.03.2020”.
Însă cum ANI a rămas mută de atunci şi pînă azi, este evident că acţiunea lui Orban a fost o altă încercare de calomniere a preacinstitului Cătălin, slavă Domnului eşuată, că altfel azi cine ştie ce lichea de candidat la primăria capitalei ne-ar fi servit Partidul Comasat Român. Ptiu, scuipăm în sîn!
De altfel, hărnicia şi cumpătarea soţilor Cătălin şi Monica ţîşnesc artezian tot din declaraţiile de avere. Din ultima dintre ele, depusă la jumătatea anului trecut, vedem că sînt oameni modeşti care au doar un teren intravilan de aproape 3.400 mp în Mogoșoaia, o casă de 450 mp pe acest teren, un apartament de 103 mp în București, o vechitură de Cadillac din 2008, niscai bijuterii de 150.000 de euro şi numai 28 de conturi bancare însumînd peste 1,5 milioane de lei, peste 400.000 de euro şi peste 50.000 de dolari, precum şi doar trei firme. De altfel, sînt nu numai modeşti, ci şi generoşi, Cătălin împrumutînd uneia dintre firmele sale aproape 4,5 mlioane de lei şi unei doamne 440.000 lei plus 138.000 de euro. Nu mai pomenesc şi salariile, că-s oricum prea mici pentru valoarea celor doi soţi.
Acum, că invidioşilor de la Hotnews li s-au răsucit ficaţii cînd au descoperit că pe cele trei firme figurează bemveuri şi mercedesuri de lux de peste 100.000 de euro bucata, un apartament de lux la Mamaia, un penthouse la Sinaia şi două apartamente la doi paşi de Palatul Cotroceni, asta e treaba lor. Nu sînt în declaraţiile de avere, deci nu există, pa şi pu.
Iar dacă ne uităm şi la declaraţiile de avere din ceilalţi ani, vedem că Monica şi Cătălin chiar au sărăcit olecuţă. Pînă în 2022, bunăoară, strîngeau amîndoi anual din chirii cîte 6.000 de euro de căciulă, iar în 2023 doar cîte 1.500 de euro. Ce închiriau, nu prea ştim, fiindcă aveau doar vila şi apartamentul. Presupunem că stăteau în vilă, aşa încît apartamentul o fi fost cel închiriat cu 1.000 de euro pe lună pînă în 2022. Mişto apartament, deduc. Ce i-o fi obligat pe bieţii oameni să scadă chiria la doar 250 de euro, asta nu ştim, dar cred că sînteţi de acord cu mine că a fost o grea lovitură financiară pentru domnu’ doctor şi pentru doamna doctor.
Întrebat în mod direct cum a strîns firfiricii şi din ce şi-a tras locuinţele, Cătălin a explicat clar şi limpede, să priceapă orice prost: ”împreună cu soția mea, am muncit de ne-au sărit capacele”, reiterînd: “eu şi soţia mea am muncit an de an, de dimineaţa până seara”. Păi, da, şi Iohannis a muncit de i-au sărit capacele dînd meditaţii şi uite că s-a ales omul cu 6 case. Că cine-i harnic şi munceşte, case multe dobîndeşte, bă, invidioşilor. Prea ne-am obişnuit toţi să arătăm cu degetul spre medici că iau şpagă. Uite că mai sînt şi oameni vrednici şi cinstiţi care ştiu a agonisi cu sudoarea frunţii din chirii, fracturi de oase şi întreruperi de sarcini.
Tot la capitolul harnicie intră şi faptul că Monica şi Cătălin au botezat nu unul, nu cinci, ci 22 de copii, fapt care ne îndrituieşte să afirmăm că cei doi soţi nu au patru, ci chiar cinci locuri de muncă fiecare. Că nu-i uşor să fii naş la două echipe de fotbal, să ştiţi. Jos pălăria, nenică!
E competent şi dedicat
Nici în ruptul capului nu pot să-i înţeleg pe cîrcotaşii ăştia de pacienţi care ajung la SUUB. E plin internetul de mizerii aruncate de postacii puşi de Nicuşor să îl atace pe Cătălin. Bunăoară, pe Hotnews scrie unul: “Mergeţi la spitalul municipal să vedeţi ce manager bun este individul ăsta. Mizerie de nedescris, timpi de asteptare uriaşi şi ţi se sugerează că dacă vrei prioritate să mergi mai încolo şi să chemi salvarea.” Un altul îi răspunde: “Da, este o mizerie de nedescris. Intrarea în spital este o rușine pentru secolul 21: nişte scaune rupte şi îngălate, plin de mucuri de ţigări peste tot (deşi este interzis fumatul în curţile spitalelor), pământ bătucit plin de buruieni, nimic nu se conformează normelor de siguranță (lipsă de balustrade la trepte, holuri prea strâmte şi mizerabile, etc etc). Absolut execrabil si trist, aşa va arăta şi Bucureştiul dacă acest individ incompetent dpdv administrativ ajunge la cârma orașului.”
Ăştia-s, dom’le, românii, mereu nemulţumiţi. Păi, cum naiba să fie Cătălin un manager prost, atîta vreme cît firmele lui au avut dividende doar în ultimul an de aproape 400.000 de euro, ha? Şi-n fond, zău de-nţeleg la ce le trebuie românilor curăţenie în spitale cîtă vreme nici măcar pe dinţi n-au chef să spele.
Ba mai mult, Curentul titrează şi demonstrează cum că există niscai probleme penale prin avere, fiind declarate dividende mai mari cu peste 200.000 de euro decît puteau încasa legal cei doi soţi, “așa că politicianul ori a completat în fals declarațiile de avere pentru a justifica sume de bani cu sursa imposibil de declarat, ori a încasat dividende din profituri fictive, ceea ce reprezintă infracțiunea din articolul 272^1 din Legea 31/1990, infracțiunea fiind în mod evident urmată de cea de spălare de bani.”. Să fim serioşi, lăsaţi-o naibii de lege, jurnaliştilor, important e că omul a dovedit că ştie să facă bani. Şi ştie să cotizeze cu ei unde trebuie.
În ceea ce priveşte comentariile critice care au inundat online-ul, Cătălin afirmă foarte corect că acestea reprezintă „nişte idei răuvoitoare ale grupurilor de interese alimentate de USR în anumite zone ale presei, pentru a denigra un om şi pentru a-i schimba gândurile”. Da, oameni buni, nişte jurnalişti controlaţi de userişti vor să-i schimbe doctorului gîndurile! Singurul Piedone e ăl cinstit care nu vrea asta, poate tocmai de aceea nici Cătălin nu îl atacă deloc-deloc-deloc, deşi e principalul său rival în goana spre jilţul de primar.
Competenţa şi dedicarea lui Cătălin s-au văzut în toată splendoarea în multe ocazii. Bunăoară, în pandemie primul lucru pe care l-a făcut la revenirea în funcţia de manager al SUUB a fost să comande cu maxim curaj şi adîncă îngrijorare un morman de măşti, deşi suma aferentă nu era prevăzută în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat de Ministerul Sănătăţii. S-au văzut şi la Colectiv cînd a blocat, umăr la umăr cu Bănicioiu şi Arafat, transportarea arşilor în străinătate pe motiv că în spitalele din ţară “avem de toate”, dovedind astfel un spirit profund patriotic, un grad de empatie cu bolnavii nemaiîntîlnit la alţi medici şi o abilitate politică de mare fineţe. Acum, că unii dintre arşi au mai şi murit, asta e, victime colaterale, că aşa se întîmplă pe frontul medical românesc asaltat de nosocomiale şi lipsit complet de cele necesare unor îngrijiri de specialitate, iar Cătălin a declarat că nu are ce-şi reproşa în privinţa celor întîmplate atunci.
Tot la capitolul competenţă merită pomenite şi CV-urile lui Cătălin, unul dintre acestea, aflat pe pagina de internet a Universităţii de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, avînd 56 de pagini, un adevărat jurnal de viaţă din care aflăm că în liceu a participat la olimpiade de chimie, aflăm şi cu ce note a încheiat bacalaureatul şi facultatea, mai aflăm şi că lucrarea de diplomă s-a intitulat “Chirurgia endoscopicã în malformaţiile tractului genital feminin”, adicătălea un subiect pe care te-ai fi aşteptat să îl regăseşti la Monica, avînd legătură cu ginecologia. Departe de mine însă gîndul că soţia i-ar fi scris lucrarea de diplomă.
Cele 56 de pagini conţin în detaliu fiecare poziţie ocupată în SUUB şi UMF, fiecare curs, cursuleţ şi cursişor la care a participat, fiecare premiu căpătat pe la tot soiul de evenimente mai mici sau mai mari, toate poziţiile de membru în diverse reviste de medicină detalitate pe ani şi numere, toate congresele şi simpozioanele la care a participat, inclusiv cele în care a stat cuminţel în scaun fără să scoată o vorbuliţă, toate programele de cercetare în care a avut chiar şi cel mai mic rolişor de băgător de seamă, toate comisiile de examinare ale studenţilor, inclusiv cele în care a fost pur şi simplu supraveghetor, toate lucrările de diplomă pe care le-a coordonat, toate comisiile de doctorat din care a făcut parte, sumedenia de articole publicate de-a lungul timpului, în absolut toate fiind co-autor, plus o o sumedenie de materiale în care a fost doar citat, toate acestea reprezentînd cam patru cincimi din CV-ul ăla cît un roman. Nişte psihiatri userişti, citindu-l, ar spune că ceva e serios în neregulă la mansarda lui Cătălin, însă eu cred că acest CV relevă strălucirea profesională a ortopedului nostru, atenţia formidabilă la detalii şi o memorie care face de ruşine un întreg depozit de lecitină.
Adaug la toate acestea o viziune managerială demnă de admirat. Toţi am putut vedea cu cîtă naturaleţe Cătălin a coborît din bemve şi s-a suit în metrou, în căutarea aerului curat din subsolurile bucureştene, după cum a declarat în timp ce admira fascinat tablourile abstracte cu tronsoane colorate atîrnate în cabine. Probabil pentru asta va trebui să purceadă la găurirea plafoanelor din staţii şi la plantarea de copăcei printre stîlpi, ceea ce mie mi se pare o soluţie briliantă, că ne-am săturat toţi de poluarea lu’ Nicuşor, dom’le!
Una peste alta, cu astfel de minunate calităţi medicul are pe deplin asfaltat drumul spre primăria Bucureştiului, călcînd apăsat pe urmele altui medic ajuns primar, Sorin Oprescu. Şi vă sfătuiesc să nu-i credeţi pe detractorii puşi de userişti să afirme că Partidul Comasat îşi manevrează propriu candidat pentru a bătători calea lui Piedone. E o intoxicare sfruntată, aruncată în presă de către sforarii disperaţi care văd cum orbitoarea carismă a lui Cătălin, trimite încetul cu încetul spre apus carisma lui Nicuşor, într-o înfruntare a carismelor şi a tacticilor electorale viclene demnă de serialele turceşti adorate de bunicuţe.
În loc de concluzie, dragii mei, nu-mi mai rămîne altceva decît să citez din clasicii naşi de cununie: Hă! Hă! Hă! Ce-mi plac glumele mele!
Dar mai bune-s ale securiştilor din spatele comasaţilor, nu-i aşa?”, scrie Daniela Tobă.
Articolul „Din zbenguiala amoroasă printre comasatele cearceafuri roşii şi galbene s-a născut el, Cătălin. Năşica Ciucă şi naşu’ Ciolacu, bucuroşi nevoie mare, l-au binecuvîntat iute cu un pupat drăgăstos pe frunte şi l-au expediat la cerşit de voturi pe uliţa electorală spre Primăria Capitalei”, scrie fostul purtător de cuvânt al STS, col (r) Daniela Tobă apare prima dată în Ecopolitic.
Sursa: Ecopolitic.ro