Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, miercuri, că, în ceea ce priveşte Institutul ‘Cantacuzino’, este luat în considerare şi un parteneriat cu zona privată din industria de medicamente.
Ministrul a susţinut o declaraţie după şedinţa de autoevaluare a activităţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ‘Cantacuzino’ pe anul 2021.
‘Vizăm un parteneriat în ceea ce priveşte producerea de vaccinuri, seruri şi producerea de medicamente, un parteneriat cu zona privată din România. (…) Ne interesează un vast proiect de parteneriat pentru ca Institutul ‘Cantacuzino’ să fie un fel de centru, de creier pentru cercetare şi pentru testare, pentru a ajunge şi la mare producţie’, a arătat Dîncu.
El a amintit că Institutul ‘Cantacuzino’ a fost ‘salvat in extremis de la o ruşinoasă dispariţie, după o istorie care îl recomanda ca unul dintre cele mai importante institute de cercetare din acest domeniu din Europa, cu cea mai bună tradiţie, creator de şcoală românească’.
‘S-a ajuns în situaţia în care acest institut era să dispară. În momentul în care Ministerul Apărării Naţionale a preluat acest institut a creat doar iniţial condiţiile pentru ca acest institut să supravieţuiască’, a punctat ministrul Apărării.
Dîncu a afirmat că proiectul de reluare a producţiei de medicamente, vaccinuri şi seruri la Institutul ‘Cantacuzino’ ‘va fi în viitor una din componentele cele mai importante ale sistemului nostru de rezilienţă’.