Jurnalistul britanic Charlie Ottley a filmat cel de-al doilea episod al sezonului doi al ‘Flavours of Romania’ în Geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului, documentarul urmând să poată fi vizionat începând cu data de 20 septembrie.
Filmările au început în anul 2022, iar jurnalistul englez a beneficiat de sprijin din partea Comunităţii Slow Food Buzău şi a coproprietarului Conacului Grigorescu.
‘Filmarea începe în comuna Berca, unde o dronă este pusă în funcţiune pentru a prezenta intrarea în Geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului. Continuă apoi cu obiective principale precum Muntele de Sare, Focurile Vii la Lopătari, Aşezările rupestre de la Bozioru/ Colţi/ Aluniş, însă include şi drumurile ce aşteaptă să fie bătătorite de drumeţi şi cicloturişti. Un popas este făcut la Conacul Grigorescu, pentru a prezenta conceptul Slow Food cu ale sale produse artizanale sau Centrul de Artă Aluniş cu activităţi interactive pentru copii’, a transmis fondatorul Comunităţii Slow Food Buzău, Thorsten Kirschner.
Cel de-al doilea episod al sezonului pune accentul pe traseele turistice care se regăsesc în Geoparcul Ţinutul Buzăului şi evidenţiază locuri mai puţin cunoscute, pe care Charlie Ottley le-a vizitat în ultimul an.
‘Eforturile multor parteneri pentru susţinerea şi organizarea filmărilor a dat roade cu cea mai bună oportunitate de promovare turistică pentru Buzău din ultimii ani de zile. Mulţumim echipei Geoparc, diferiţilor primari din zona de filmare şi pensiunilor pentru sprijinul acordat. Suntem foarte mândri că lui Charlie Ottley şi echipei sale le-a plăcut atât de mult Buzăul încât suntem onoraţi cu cel mai lung episod dintre toate judeţele din noul sezon de Flavours of Romania. Dacă în primul episod au fost filmaţi Vulcanii Noroioşi, acum se pune accentul pe alte destinaţii interesante pentru drumeţii şi ciclism. Exact ceea ce ar trebui să fie în centrul atenţiei pentru dezvoltarea turistică a Buzăului’, a mai spus Thorsten Kirschner.
‘Flavours of Romania’ va apărea pe Netflix din 20 septembrie 2023 şi va cuprinde 10 episoade care includ toate regiunile istorice ale României. AGERPRES / (A – autor: Florin Zafiu, editor: Marius Frăţilă)