AcasăStiri generaleDocumentarul 'Regele Mihai: Drumul către casă' - proiectat, pe 30 mai, la...

Documentarul ‘Regele Mihai: Drumul către casă’ – proiectat, pe 30 mai, la Muzeul Naţional de Istorie

Filmul documentar ‘Regele Mihai: Drumul către casă’ va fi proiectat pe 30 mai, cu începere de la ora 19,00, în holul Central al Muzeului Naţional de Istorie a României.

Potrivit unui comunicat al MNIR, transmis marţi AGERPRES, proiecţia va fi urmată de o discuţie cu producătorii filmului.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul face parte din Turneul Naţional de Educaţie Istorică 2022, o continuare a celui din 2019 de promovare a filmului documentar ‘Maria, Inima României’ şi include noua versiune a documentarului ‘Regele Mihai: Drumul către casă’.

‘Versiunea Director’s Cut include noi materiale despre perioada complicată a tinereţii Regelui Mihai, aşa cum a fost descrisă în jurnalul personal al Reginei Maria. Documentarul prezintă şi detalii din perioada de izolare personală şi socială a Regelui din timpul exilului din Elveţia, dar şi motivele pentru care Regele Mihai a ezitat să se întoarcă în România. Totul din perspectiva celor care i-au fost aproape în acea perioadă. Această versiune îmbogăţită a filmului pune accent şi pe interacţiunile Regelui cu CIA după exilul din 1948’, se arată în comunicat.

John M. Florescu, fondatorul Chainsaw Film Productions, producătorul filmului documentar, s-a declarat ‘bucuros’ de a oferi publicului din România filmele sale.

‘Sunt bucuros să promovez pentru publicul din România cele trei filme realizate împreună cu echipa mea: ‘Războiul Regelui’ (2016), ‘Maria, Inima României’ (2018) şi ‘Regele Mihai: Drumul către casă’ (2021). Documentarele prezintă o parte importantă din istoria României, din 1860 până în prezent, şi sper ca publicul român să afle mai multe despre eroii săi vizionându-le’, a declarat Florescu, citat în comunicat.

Din echipa de producţie a filmului fac parte Viorel Chesaru – producător senior, Dan Drăghicescu – producător asociat, Mircea Lăcătuş – editor şi producător arhive şi Laura Beldiman – cercetător şi asistent editorial, mai informează MNIR.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks