Toţi vizitatorii care trec în această lună pragul Bibliotecii Judeţene ‘Alexandru şi Aristia Aman’ din Craiova vor primi semne de carte personalizate prin care sunt promovate adopţiile din Centrul de Adopţii Canine Craiova.
Acţiunea este realizată în parteneriat de SC Salubritate Craiova SRL şi instituţia de cultură doljeană şi face parte din campania de informare şi conştientizare ‘Adoptă fericire’, care are scopul de a face cunoscut adăpostul public canin din Bănie. Astfel, vizitatorii bibliotecii judeţene interesaţi de adopţia unui căţel fără stăpân sunt invitaţi să sune la numerele de telefon de pe semnul de carte oferit pentru a primi mai multe informaţii despre procedura pe care trebuie să o urmeze în cazul în care vor să ia acasă un patruped, adopţia fiind gratuită.
‘Facem încă un pas în cadrul demersului nostru de a populariza adăpostul canin pe care îl gestionăm, cu intenţia de a creşte numărul adopţiilor la nivel local, întrucât misiunea noastră principală în ce priveşte activitatea de gestionare a câinilor este aceea de a găsi, pentru fiecare câine ridicat de pe domeniul public, un stăpân potrivit’, a declarat, luni, directorul general al SC Salubritate Craiova SRL, Mihai Butari.
Managerul Bibliotecii Judeţene ‘Alexandru şi Aristia Aman’, Lucian Dindirică, a afirmat că biblioteca se alătură acestei inţiative cu scopul de a contribui, în felul acesta, la scăderea numărului de câini fără stăpân din municipiu.
‘Fiecare cititor va primi de la bibliotecarele noastre, în momentul în care va veni să împrumute o carte, un semn de carte pe care va găsi datele de contact ale Centrului de Adopţii Canine Craiova şi sperăm că va vizita apoi centrul pentru a lua acasă un căţel fără stăpân. Campania ‘Adoptă fericire’ este una dintre numeroasele campanii de responsabilitate socială în care Biblioteca Judeţeană ‘Alexandru şi Aristia Aman’ se implică constant’, a declarat Lucian Dindirică.
Persoanele care doresc să adopte un câine pot alege unul de la Centrul de adopţii canine Craiova, unde căţeii oferiţi spre adopţie sunt deparazitaţi, vaccinaţi, microcipaţi şi sterilizaţi, iar adoptatorii vor primi un carnet de sănătate în care este trecut numărul de microcip al căţelului. Accesul în adăpost şi adopţia se realizează în baza actului de identitate. AGERPRES / (A – autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă)