AcasăStiri generaleDolj: Cinci luni de restricţii de circulaţie în Craiova, pentru executarea proiectului...

Dolj: Cinci luni de restricţii de circulaţie în Craiova, pentru executarea proiectului de străpungere către zona industrială

Primăria Municipiului Craiova a anunţat, luni, restricţii de circulaţie pe mai multe sectoare de drum din oraş, până la finalul lunii noiembrie, în vederea execuţiei lucrării ‘Străpungere str Traian Lalescu – Calea Bucureşti – str Henri Coandă’, un proiect reluat în 2019 de municipalitate, după circa 20 de ani, în vederea realizării unei căi de acces mai rapide din partea de nord a oraşului către cea de sud.

Proiectul are în vedere accesul mai rapid în special către zona industrială a oraşului, unde se află şi fabrica Ford şi unde este un trafic intens de autovehicule dimineaţa şi după-amiaza.

Potrivit municipalităţii, în perioada 10 iulie – 30 noiembrie 2023 se va închide circulaţia rutieră pe str Henri Coandă, tronsonul cuprins între intersecţia cu str. Mirceşti şi intersecţia cu str Calea Bucureşti, cu următoarele măsuri: pe str Mirceşti, tronsonul cuprins între intersecţia cu str Spania şi intersecţia cu str Henri Coandă se va circula în sens unic, dinspre str Henri Coandă către str Spania; pe str Putnei, tronsonul cuprins între intersecţia cu str Spania şi intersecţia cu str Henri Coandă se va circula în dublu sens; în zona restricţionată se va permite accesul autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară şi al riveranilor care nu au alt acces către proprietate, asigurându-se totodată siguranţa şi securitatea acestora.

Primăria Craiova solicită conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să se conformeze semnalizărilor rutiere ce vor fi instituite.

Potrivit studiului de fezabilitate aprobat de Consiliul Local Craiova în 2019, acest proiect presupune prelungirea străzii Traian Lalescu cu circa 400 metri, până în Calea Bucureşti, amenajarea acestei intersecţii şi, mai departe, lărgirea la patru benzi de circulaţie a străzii Henri Coandă, care ajunge în strada Caracal, de unde se face accesul către zona industrială.

În ceea ce priveşte indicatorii tehnico-economici, valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) s-ar ridica la 11.148.496 de lei, iar durata de realizare ar fi de 11 luni, din care perioada alocată proiectării este de trei luni.

În martie 2022, Agenţia de Protecţia Mediului şi-a dat acordul ca pentru realizarea acestui proiect să fie tăiaţi sau relocaţi 61 de arbori pe ambele sensuri ale străzii Henri Coandă.

‘Bilanţul general al arborilor pe strada Henri Coandă este următorul: total arbori + 61 bucăţi pe ambele sensuri; total arbori compromişi, propuşi la tăiere de la sol -33 bucăţi; total arbori de relocat în altă locaţie – 17 bucăţi; total arbori care nu pot fi scoşi şi relocaţi decât cu balot – 11 bucăţi’, se arată în documentul APM.

În compensaţie, în cadrul proiectului se vor planta 87 arbori noi complementari celor relocaţi, în spaţiile verzi proiectate pe strada Traian Lalescu, iar pe Str Henri Coandă, în schimb, se vor planta 800 arbuşti coniferi de talie mare (echivalent arbore talie mică), la distanţe de 70 centimetri între arbori, pentru a crea o barieră vegetală. AGERPRES / (AS – autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks