AcasăStiri generaleDolj: Moment de dans stradal şi Balul Belle Époque, organizate de elevi...

Dolj: Moment de dans stradal şi Balul Belle Époque, organizate de elevi şi studenţi din Craiova şi Franţa

Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Craiova, alături de Asociaţia Le Quadrille d’Elsa (Chambéry, Franţa) şi Liceul de Artă ‘Marin Sorescu’ organizează Balul ‘Belle Époque’, eveniment ce va avea loc în Foaierul Teatrului Naţional ‘Marin Sorescu’ sâmbătă, 20 mai, de la ora 17,00.

Potrivit unei informări transmise de reprezentanţii Universităţii din Craiova, Balul ‘Belle Époque’ face parte din Proiectul Internaţional Le Quadrille d’Elsa şi are ca scop valorificarea patrimoniului artistic al acestei epoci.

În echipa de organizare a evenimentului se regăsesc elevi şi studenţi, profesori, muzicieni, dansatori, coregrafi, artişti plastici şi membri ai Asociaţiei Le Quadrille d’Elsa. Proiectul îşi propune să creeze o imagine clară asupra epocii prin elemente precum: dans, costum, machiaj, coafură, literatură, pictură, arhitectură.

Vineri, 19 mai, de la ora 17,00, în Piaţa ‘Fraţii Buzeşti’ din Craiova va avea loc un moment de dans stradal, gândit ca un preambul şi, în acelaşi timp, o invitaţie la balul de sâmbătă.

Partenerii implicaţi în desfăşurarea evenimentului sunt reprezentaţi de către Quadrille d’Elsa, Universitatea din Craiova, Liceul de Artă ‘Marin Sorescu’, Teatrul Naţional ‘Marin Sorescu’, Opera Română Craiova, Agenţia Universitară a Francofoniei, Institutul Francez din Bucureşti, Go Romania ONG şi Palatul Copiilor.

‘Programul balului include 18 dansuri, o expoziţie de artă plastică, surprize oferite atât de partenerii locali, cât şi de către Le Quadrille d’Elsa. Intrarea este liberă, dar se face pe bază de invitaţie, care poate fi procurată de la Agenţia Teatrului Naţional ‘Marin Sorescu’. Activitatea asociaţiei Le Quadrille d’Elsa se construieşte, având ca punct de plecare cercetările şi lucrările lui Farid Daoud, în jurul dansurilor din perioada Belle Époque, promovarea, difuzarea şi reactualizarea lor cu scopul declarat de a cultiva, pe de o parte, caracterul patrimonial şi, pe de alta, înscrierea lor în viaţa secolului XXI ca sursă de inspiraţie pentru dansul contemporan, dar şi ca vector de legătură interculturală’, informează Universitatea din Craiova. AGERPRES / (AS – autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks