Dolj: Persoane care au creat un prejudiciu de 1,5 milioane lei cu raportări de lucrări fictive, reţinute de poliţişti

0
111

Doi bărbaţi de 45 şi 36 de ani, din municipiul Caracal, judeţul Olt, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţiştii de la Poliţia Transporturi Craiova, fiind acuzaţi că au înşelat mai multe autorităţi locale din judeţele Olt, Argeş, Ilfov şi Hunedoara cărora le-au prezentat facturi false pentru lucrări de drumuri, alimentări cu apă şi canalizare, creând un prejudiciu la bugetul de stat de 1.509.712 lei.

‘Cei doi sunt cercetaţi într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, privind săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect. În fapt, cei doi bărbaţi, în calitate de reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale, sunt bănuiţi că ar fi indus în eroare mai multe autorităţi locale din judeţele Olt, Argeş, Ilfov şi Hunedoara, cu privire la deţinerea unor utilaje şi forţă de muncă necesare pentru executarea unor lucrări de modernizare drumuri şi extindere sisteme de alimentare cu apă şi canalizare menajeră, existând suspiciunea că, la încheierea contractelor de achiziţie publică, ar fi prezentat documente false, încheiate pe numele unor persoane decedate sau care nu aveau calificarea profesională necesară executării lucrărilor’, informează IPJ Dolj.

Cei doi sunt bănuiţi că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare totală de 1.509.712 lei, reprezentând sume de bani încasate necuvenit pentru lucrări neconforme cu realitatea, consum supraevaluat la utilaje, transport şi manoperă.

De asemenea, pentru recuperarea prejudiciului, a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor celor doi bărbaţi.

Cei doi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. AGERPRES / (AS – autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS