AcasăStiri generaleDolj: Primăria Craiova introduce internet în Parcul Romanescu; serviciul a fost scos...

Dolj: Primăria Craiova introduce internet în Parcul Romanescu; serviciul a fost scos la licitaţie

Primăria municipiului Craiova a scos la licitaţie serviciile de acces internet în Parcul Nicolae Romanescu pentru care, potrivit anunţului postat pe www.seap.ro, a alocat suma de 8.620 lei/lună.

Conform specificaţiilor tehnice, capacitatea garantată a legăturii la internet trebuie să fie de 500 MBps, prestatorul trebuie să pună la dispoziţia beneficiarului o clasă de 8 IP-uri şi să asigure posibilitatea măririi capacităţii garantate a legăturii la internet la simpla solicitare scrisă a autorităţii contractante. De asemenea, prestatorul nu va filtra şi nu va reţine datele de trafic ale autorităţii contractate, exceptând cazurile când prevederile legale stabilesc altfel.

Persoanele juridice interesate pot depune oferta până pe data de 10 iunie.

Parcul ‘Nicolae Romanescu’ din Craiova, unul dintre obiectivele emblematice ale oraşului, este cea mai mare zonă verde urbană din România, fiind considerat unul dintre cele mai reprezentative monumente de artă peisageră din ţara noastră. Conceput şi realizat ca un parc romantic, imaginat şi amenajat în totalitate de arhitecţi, parcul a fost inaugurat în februarie 1903 în prezenţa Regelui Carol I, a principelui Ferdinand şi a prim-ministrului Dimitrie Sturza.

Amplasat în zona de sud a Craiovei, la capătul străzii centrale a oraşului – calea Unirii, în cartierul 1 Mai, formând un ansamblu complex desfăşurat pe circa 100 ha – parcul este, în felul său, unic în România. Pentru că iniţial a fost amenajat pe pământurile familiei Bibescu, renumită în perioada de la mijlocul secolului al XIX-lea atât prin potenţialul economic, dar şi prin iniţiativele edilitare la nivelul oraşului, în trecut i se spunea Parcul ‘Bibescu’.

În parcul sunt o serie de obiective de valoare culturală şi istorică: Podul Suspendat, un pod foarte vechi pe care se poate circula, care este situat deasupra apei, despărţind două dealuri; Castelul Fermecat, amplasat pe unul dintre dealuri, în apropierea podului, care este obiectiv turistic; Hipodromul Craiova, unde din 2000 nu s-a mai desfăşurat nicio activitate, a fost inaugurat în 1903 şi era folosit pentru curse de trap şi galop, iar după cel de-al Doilea Război Mondial partea din faţă a tribunei a fost transformată în teren pentru concursurile de sărituri peste obstacole; Teatrul de Vară. Parcul găzduieşte, de asemenea, una dintre cele mai vechi grădini zoologice din ţară, inaugurată în anul 1906.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks