Sute de persoane din comunele Bratovoeşti şi Pleniţa, din judeţul Dolj, au primit, în această săptămână, consultaţii medicale la cabinetele mobile din cadrul spitalului mobil al AUR cu care formaţiunea politică a organizat în această perioadă o caravană la nivel naţional.
Vicepreşedintele AUR Ringo Dămureanu, deputat de Dolj şi preşedintele organizaţiei judeţene, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că spitalul mobil înfiinţat de AUR sau caravana medicală este formată din mai multe TIR-uri în care sunt amenajate cabinete medicale şi unde serviciile sunt asigurate de medici, asistenţi şi voluntari.
‘Spitalul mobil, care a fost promis încă din 2020 când AUR era atunci un partid neparlamentar de care puţină lume auzise, a ajuns în judeţul Dolj. De altfel, şi în ziua alegerilor din 2020, potrivit sondajelor, abia dacă auziseră patru români din 10 de AUR, iar unul din cei patru l-a şi votat. Ceea ce vedeţi aici nu sunt altceva decât banii dumneavoastră, cum spunea cândva cineva: aici sunt banii dvs. Este pentru prima dată când cetăţenii României văd cu ochii lor ceea ce se face cu banii plătiţi de popor: asigurăm servicii medicale pentru oamenii din mediul rural, dar nu numai. Zeci de ani s-au plăti bani din banii ţării, din banii poporului către partidele politice şi ce s-a făcut cu ei, nu am văzut nimic în afară de faptul că Victor Ponta şi-a cumpărat vreo două maşini Tesla de câte 50.000 de euro – 100.000 de euro fiecare, altceva nu am văzut’, a spus Ringo Dămureanu, joi, într-o conferinţă de presă.
Acesta a mai afirmat că fondurile pentru achiziţia autoutilitarelor sunt din bani publici, ‘din subvenţia pe care AUR a primit-o din contul poporului’.
‘Ştiţi câţi bani primeşte AUR din fondurile publice? AUR care are doar 10% în Parlament primeşte în fiecare an 4 milioane de euro. Celelalte partide parlamentare care au mai mult decât AUR primesc sute de milioane de euro, pentru că primesc şi pentru primari, şi pentru consilieri locali etc. În 2021 şi în 2022 AUR a cheltuit zero lei din această subvenţie şi în 2023 a cumpărat aceste autoutilitare pentru a ajuta oamenii. Dotările cu echipamente medicale şi de funcţionare sunt făcute din fonduri private, din sume atrase de la firme, de la persoane private’, a mai spus vicepreşedintele AUR.
Caravana medicală AUR a ajuns în această săptămână în comunele Bratovoeşti şi Pleniţa, iar vineri şi sâmbătă va ajunge în comuna Fărcaş. În cadrul cabinetelor medicale mobile se fac analize medicale şi consultaţii gratuite la oftalmologie, interne, cardiologie, stomatologie, iar persoanele care se prezintă nu au nevoie de trimitere medicală sau de asigurare medicală.