Mediul de afaceri trebuie privit drept un partener al Guvernului României, a afirmat joi europarlamentarul Dragoş Pîslaru, copreşedinte REPER.
El a reacţionat vizavi de afirmaţiile preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, care a declarat că nu crede că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru spitalele trecute prin PNRR sau prin exerciţiile financiare.
‘De ce, Marcel Ciolacu? E greu să faci parteneriate publice-private şi să gestionezi bugete responsabil? Aţi avut PNRR-ul lăsat mură în gură şi ce aţi făcut cu el? L-aţi lăsat pe Rafila să îşi bată joc de spitalele din PNRR în timp ce două doamne din mediul privat au ridicat un spital singure? Şi acum aveţi tupeul de a spune că nu mai puteţi cheltui banii europeni pe spitale şi că mai bine daţi banii la privat?’, a scris Dragoş Pîslaru, pe Facebook.
El a subliniat că mediul de afaceri trebuie privit drept un partener al Guvernului României.
‘Am spus-o mereu şi sper să ajungem într-o zi să punem în practică acest principiu: mediul de afaceri trebuie să fie privit drept un partener al Guvernului României. Un aliat care asigură stabilitate şi alături de care putem realiza atât reformele de care avem nevoie, cât şi investiţiile care să ne pună în avangarda Europei. Terminaţi cu şmenurile şi treceţi la treabă imediat. Vorbiţi de statul român ca şi cum nu tot voi l-aţi cotropit şi despuiat’, a transmis copreşedintele REPER.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că nu crede că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru spitalele trecute prin PNRR sau prin exerciţiile financiare, menţionând că Guvernul trebuie să se aşeze la masă cu mediul privat pentru a dimensiona ce sume pot fi atrase de către sistemele public şi privat de sănătate.
‘Am intrat la guvernare, după cum bine ştiţi, într-o situaţie complicată pentru România. Economia era pe marginea prăpastiei, aveam criză energetică, criză sanitară şi mari tensiuni sociale şi a mai trebuit să apară şi un război total incorect, mai ales că avem cea mai lungă graniţă cu ţara atacată de către Putin. În această situaţie am gândit şi vom continua să gândim o abordare echilibrată pe motoarele mari de creştere economică, numite investiţii şi consum. Investiţii mai mari înseamnă producţie mai mare, locuri de muncă mai multe şi automat creştere economică. Fructele creşterii economice trebuie redistribuite mai departe către oameni prin politici publice şi prin stimuli economici pentru companii, iar a proteja puterea de cumpărare a populaţiei prin indexări de venituri înseamnă a menţine un consum care să susţină în continuare mersul economiei’, a afirmat Marcel Ciolacu, la evenimentul de lansare a versiunii în limba română a ‘Cartei Albe a IMM-urilor din România’.