Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara a alocat în anul 2022 cel mai mare buget alocat pentru întreţinere, din ultimii 10 ani, în valoare de peste 240 milioane de lei, fiind realizaţi cei mai mulţi kilometri de covoare asfaltice şi cele mai multe lucrări în regie proprie.
Prin deblocarea programului de reparaţii capitale, în prezent se află în diverse stadii (achiziţie, proiectare, execuţie) proiectele pentru şase drumuri naţionale din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara.
În cadrul programului de investiţii, sunt în derulare proiecte pentru finalizarea lucrărilor la pasajul denivelat pe centura de ocolire Arad (DN 7) peste CF Arad – Bucureşti, extinderea zonelor cu copertine modulare în PCTF Nădlac II, reamenajarea intersecţiei DN 66 cu sens giratoriu în localitatea Haţeg, iar în curs de proiectare este consolidarea şi amenajarea DN 7A Obârşia Lotrului – Petroşani. În procedură de achiziţie se află proiectul de amenajare a intersecţiei DN 7 cu DN 76 (Deva).
‘Anul 2023 va fi începutul unui proiect de investiţii major pentru zona de vest şi nu numai: demararea lucrărilor pentru secţiunea lipsă din autostrada A1 Lugoj-Deva, sectorul Margina – Holdea. DRDP Timişoara asigură activitatea de supervizare şi consultanţă pentru acest proiect. Ordinul de începere pentru partea de proiectare a fost dat în 5 decembrie, iar în primăvara lui 2023 va începe organizarea de şantier şi pregătirea efectivă a terenului pentru începerea lucrărilor’, a transmis Nicoleta Pordea, director regional al DRDP Timişoara, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.
Tot în acest an, pentru fluidizarea traficului de marfă pe sensul de ieşire din ţară, în PTF Nădlac II, pe autostrada A1, s-a amenajat un sistem de preselectare a traficului pe o a treia bandă de verificare a automarfarelor. Sistemul este în probe de funcţionare în această perioadă.
Anul trecut, suma alocată pentru cei peste 2.600 de kilometri de drumuri naţionale şi autostrăzi administraţi în zona de vest a fost de circa 180 milioane lei. Anul acesta s-au realizat 150 km de covoare asfaltice şi peste 9.600 mp de lucrări în regie proprie, de reciclare la rece in situ, prin Secţia de Producţie Lucrări Drumuri, pe DN 57 şi DN 59B.