Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, după demisia lui Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării Naţionale, că acesta reprezenta ‘vulnerabilitatea de la Apărare’, menţionând că aşteaptă şi demisia ministrului de Interne, Lucian Bode.
‘Ministrul Dîncu, vulnerabilitatea de la Apărare, a demisionat. Aşteptăm şi demisia lui Bode, vulnerabilitatea de la Interne’, a scris Drulă, pe Facebook.
Vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu a afirmat, la rândul său, că Vasile Dîncu trebuia demis de două săptămâni.
‘Dîncu trebuia demis de 2 săptămâni. Dar Ciucă tremură în faţa PSD-ului. USR va taxa în continuare orice derapaj al guvernării. Guvernanţii sunt în slujba ţării şi nu trebuie să uite asta nici o clipă. România are nevoie de un ministru al apărării care să îşi înţeleagă rolul extrem de important în vremurile astea tulburi. Sper din tot sufletul ca actuala coaliţie să nu mai privească portofoliile guvernamentale ca premii pentru grupurile din partid şi să pună la apărare un om compentent’, a scris Moşteanu, pe Facebook.
Şi vicepreşedintele USR Dan Barna a transmis că demisia lui Dîncu este ‘perfect justificată’.
‘Un pic târzie, dar perfect justificată. Demisia lui Vasile Dîncu nu trebuie să mire pe nimeni. E, în sfârşit, un gest de minimă normalitate. Sunt totuşi surprins că n-a dat şi de data asta vina pe USR. O abatere impardonabilă de la punctajul de partid pe care îl promovează cu atâta sârguinţă’, a scris Barna.
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a anunţat, luni, că a demisionat din funcţie.
‘În cursul acestei dimineţi, am înaintat prim-ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcţia de ministru al apărării naţionale’, a scris Dîncu, pe pagina sa de Facebook.
Vasile Dîncu era invitat, luni, să participe, la solicitarea USR, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea de la ‘Ora Guvernului’, cu tema ‘Prin gafe repetate şi amplificarea propagandei ruseşti, ministrul Apărării creează prejudicii României în relaţia cu partenerii UE şi NATO’.
Vasile Dîncu a afirmat, pe 8 octombrie, că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina. ‘Războiul va mai continua, (…) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să îşi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă, până la urmă, de teritorii’, a declarat Dîncu, într-o emisiune la Prima TV.