test
Acasă55Drulă: Ne îndreptăm spre o zonă mai periculoasă, de autoritarism

Drulă: Ne îndreptăm spre o zonă mai periculoasă, de autoritarism

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a apreciat, luni, că autorităţile se îndreaptă spre o ‘zonă periculoasă’, de ‘autoritarism’, făcând, în acest sens, referire la platforma de combatere a dezinformării sau la proiectul privind situaţia de criză.

‘Ne îndreptăm spre o zonă mai periculoasă, spre o zonă de autoritarism. Vedem toate lucrurile acestea – se închide un site absolut normal sau benign de ştiri şi ni se spune că a fost o greşeală. Se fac liste în interiorul Guvernului despre cum, dacă spui ceva rău de Ciucă, dai în el, dai în fabrici şi uzine, cum era vechea vorbă. Această stare de criză – nu ştiu ce-au mai inventat… tot felul de mecanisme para-constituţionale, în care nişte băieţi cu epoleţi încearcă să acapareze puterea. Or, asta nici măcar nu ne protejează militar’, a arătat el, într-o declaraţie acordată presei, la Palatul Parlamentului.

Preşedintele interimar al USR a subliniat că statele care funcţionează bine, inclusiv din punct de vedere militar, sunt cele democratice.

‘Armatele care funcţionează bine, ţările care funcţionează bine din punct de vedere militar sunt cele care au democraţie, pentru că acolo oamenii sunt liberi, fac achiziţiile care trebuie, nu le fură. Nu sunt nişte oameni nepotriviţi care ajung în tot felul de locuri. În partea cealaltă vedem marea armată a Rusiei cum se tot poticneşte şi toate problemele pe care le au acolo, pentru că asta se întâmplă într-un stat totalitar. Deci este o falsă alegere. Democraţia este cea care ne protejează, democraţia ne-a plasat în NATO şi UE’, a precizat Drulă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks