ECDL România continuă programul de educaţie digitală a vârstnicilor prin parteneriatul încheiat cu Asociaţia Niciodată Singur, în această lună şi în octombrie seniorii urmând să înveţe elementele de bază ale folosirii computerului şi Internetului.
Programul ECDL ‘Digital Citizen’ urmăreşte să îi introducă pe terenul digital pe cât mai mulţi seniori, prin intermediul unui modul de certificare a competenţelor de ‘literaţie’ în domeniu recunoscut european şi internaţional.
‘Seniorii care frecventează Centrul Niciodată Singur vor reuşi să devină mai activi, să comunice mai mult şi mai uşor cu cei dragi şi să capete încredere în folosirea serviciilor din spaţiul virtual, ce le vor îmbunătăţi semnificativ viaţa de zi cu zi. În plus, vor putea apoi să navigheze în lumea digitală în siguranţă, fără a cădea cu uşurinţă victime pericolelor cibernetice sau informaţiilor şi ştirilor false’, informează un comunicat de presă al ECDL transmis luni AGERPRES.
ECDL România a pornit programul pilot Digital Citizen în 2021 pentru persoanele vârstnice din centrele de zi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială – DGASPC Sector 2 şi apoi în parteneriat cu Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti. Până acum, peste 150 de seniori au participat la primul program de alfabetizare digitală.
‘Digital Citizen este special dezvoltat de către ECDL Foundation pentru a răspunde nevoilor de astăzi ale persoanelor care nu au nicio experienţă în domeniul computerelor şi al Internetului. Acestea riscă să fie izolate în afara societăţii digitale, fără a beneficia de toate oportunităţile digitalizării ce pot îmbunătăţi semnificativ viaţa. Digital Citizen ajută la îndepărtarea fricii de a folosi un computer printr-o abordare simplă, foarte prietenoasă, de educare a persoanelor în abilităţile de bază ale utilizării unui computer, e-mail şi Internet’, se explică în comunicat.
ECDL România este operatorul naţional al licenţei ECDL/ICDL, cu o reţea de peste 800 de centre de instruire şi testare acreditate pe întreg teritoriul ţării.