AcasăStiri generaleEdiţie extraordinară a 'Anotimpurilor dialogului despre teatru', cu Octavian Saiu şi Amelie...

Ediţie extraordinară a ‘Anotimpurilor dialogului despre teatru’, cu Octavian Saiu şi Amelie Deuflhard, de Ziua Mondială a Teatrului

Profesorul, cercetătorul şi criticul de teatru Octavian Saiu va avea, pe 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, un dialog-eveniment despre vocaţia rară de a crede în teatru până la capăt, ‘fără compromisuri’, cu Amelie Deuflhard, directoarea artistică a Kampnagel (Hamburg), în cadrul unei ediţii extraordinare a ‘Anotimpurilor dialogului despre teatru’.

Potrivit unui comunicat creart/Teatrelli transmis AGERPRES, dialogul va putea fi urmărit online şi gratuit, cu începere de la ora 16,00, în premieră pe paginile de Facebook ale Teatrelli, Goethe-Institut Bucureşti şi Radio România Cultural. Întâlnirea va fi susţinută în limba engleză, cu subtitrare în limba română şi va rămâne disponibilă pe paginile de Facebook, precum şi pe site-ul Teatrelli.

Ediţia actuală a ‘Anotimpurilor dialogului despre teatru’ cu Octavian Saiu de la Teatrelli aduce în lumina reflectoarelor un spaţiu unic, precum şi un lider de excepţie. Kampnagel Hamburg este o fostă fabrică industrială din Hamburg transformată într-un laborator multifuncţional de creaţie pentru artiştii independenţi din întreaga lume, devenind în decursul celor 40 de ani de existenţă un punct de referinţă pentru scena artelor spectacolului la nivel global. În spatele acestui fenomen teatral multidisciplinar se află de mai bine de 15 ani Amelie Deuflhard – un vizionar, un facilitator şi un mediator prin excelenţă, mereu în căutare de subiecte actuale, de artişti şi idei noi, dar şi de abordări neconvenţionale asupra spaţiului, timpului şi lumii.

‘Mai puţin cunoscut decât Theâtre du Soleil sau Theâtre des Bouffes du Nord, Kampnagel are o particularitate unică. E ceva ce îl deosebeşte de orice altă instituţie de spectacol, de fapt: este o platforma deschisă celor care nu au un sediu al lor, artiştilor cu spirit independent, mereu în căutarea unei provocări. Spectatorii vin din toate categoriile sociale – de la tineri nonconformişti la mici şi mari burghezi. O asemenea diversitate pare neverosimilă, când atâtea teatre de repertoriu se chinuie să îţi atragă publicul şi, unele, nici nu îl găsesc. Amelie Deuflhard este singura care poate explica miracolul din Hamburg, singura care îi înţelege pe deplin istoria, fiindcă în bună parte a scris-o chiar ea. Pe 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, sunteţi aşteptaţi la o întâlnire cu un om care percepe această artă ca pe un rost al fiinţei ei, ca pe un privilegiu, dar şi ca pe o datorie. Aventura se confundă cu ideea de a face posibil imposibilul’, spune Octavian Saiu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks