AcasăPoliticaElon Musk avertizează că inteligența artificială ar putea provoca „distrugerea civilizației”: Odată...

Elon Musk avertizează că inteligența artificială ar putea provoca „distrugerea civilizației”: Odată ce AI „poate deține controlul”, ar putea fi prea târziu pentru a stabili reglementări

Elon Musk a avertizat într-un nou interviu că inteligența artificială ar putea duce la „distrugerea civilizației”, chiar dacă rămâne profund implicat în dezvoltarea AI-ului, conform CNN, scrie r3media.ro.

„AI este mai periculoasă decât, să zicem, proiectarea aeronavelor prost gestionată sau întreținerea producției sau producția proastă de mașini, în sensul că este, are potențialul – oricât de mic ar putea considera această probabilitate, dar nu este banal – de distrugere a civilizației”, a spus Musk în interviul acordat lui Tucker Carlson.

Musk a avertizat recent în mod repetat despre pericolele AI, pe fondul proliferării produselor AI pentru uzul general al consumatorilor, inclusiv de la giganți tehnologici precum Google și Microsoft. De asemenea, Musk s-a alăturat luna trecută unui grup de experți și a semnat o scrisoare deschisă prin care cere o pauză de șase luni în cursa „scăpată de sub control” pentru dezvoltarea AI.

Musk a spus luni seară că sprijină reglementările guvernamentale în domeniul inteligenței artificiale, chiar dacă „nu este distractiv să fii reglementat”. Odată ce AI „poate deține control”, ar putea fi prea târziu pentru a stabili reglementări, a spus Musk.

„O agenție de reglementare trebuie să înceapă cu un grup care caută inițial informații despre inteligența artificială, apoi solicită opinia industriei și apoi propune elaborarea de reguli”, a spus Musk.

Musk a fost membru fondator al OpenAI, compania din spatele unor produse precum ChatGPT (Musk a spus că evoluția OpenAI „nu este deloc ceea ce intenționam”). În plus, Musk a spus într-un tweet, luna trecută, că intenționează să „folosească AI pentru a detecta și evidenția manipularea opiniei publice pe această platformă” (n.r. Twitter).

Musk a spus că a depus „multe eforturi” pentru a crea OpenAI ca să servească drept contragreutate la Google, dar a „pierdut controlul”.

În prezent, Musk a spus că vrea să creeze un rival pentru ofertele AI ale giganților tehnologici Microsoft și Google. El a spus că „vom începe ceva pe care îl numesc TruthGPT”. Musk a descris tehnologia ca fiind o „AI maximă care caută adevărul” și căreia „îi pasă de înțelegerea universului”.

„Sper că există mai mult bine decât rău”, a spus Musk.

Articolul Elon Musk avertizează că inteligența artificială ar putea provoca „distrugerea civilizației”: Odată ce AI „poate deține controlul”, ar putea fi prea târziu pentru a stabili reglementări apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks