test
AcasăStiri generaleEmisiunea comună de mărci poştale 'România - Republica Moldova, Viticultură', pusă în...

Emisiunea comună de mărci poştale ‘România – Republica Moldova, Viticultură’, pusă în circulaţie miercuri de Romfilatelia

Romfilatelia anunţă introducerea în circulaţie, începând de miercuri, a emisiunii comune de mărci poştale ‘România – Republica Moldova, Viticultură’, pentru a marca împlinirea a 30 de ani de relaţii diplomatice în cele două ţări.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, vor fi introduse în circulaţie două mărci poştale.

Timbrul cu valoarea nominală de 2 lei reuneşte, într-o grafică unitară, imaginea unei căni pictate, care a fost realizată de meşterul Colibaba Constantin, în Atelierul urban Rădăuţi din judeţul Suceava şi a unui ciorchine de struguri din soiul Zghihara, din zona Huşi.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 9 lei este reprodusă o ploscă realizată de meşterul popular din Republica Moldova Victor Pelin şi ciorchinele unui soi de struguri reprezentativ peste Prut – Rara Neagră.

Emisiunea va fi disponibilă în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online http://romfilatelia.ro/store/.

La 27 august 1991, Parlamentul Republicii Moldova, reunit într-o şedinţă extraordinară, a adoptat Declaraţia prin care a fost proclamată independenţa ţării, iar în data de 29 august 1991 au fost stabilite relaţiile diplomatice între România şi Republica Moldova la nivel de ambasadă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks